fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Vlada FBiH dala pa povukla informaciju o NO BH Telecoma

Autor: Patria

MOSTAR - Nakon održane današnje sjednice Vlade FBiH medijima je dostavljeno saopćenje u kojem se navodi da je „Vlada FBiH dala prethodnu suglasnost za razrješenje dužnosti vršitelj dužnosti članova Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, kao i suglasnost da na ove pozicije, na period od četiri godine, a nakon natječajne procedure, budu imenovani Fuad Čibukčić, Almina Pilav, Nedin Dedić, Mugdim Mandžuka, Ibrahim Velić i Vjekoslav Ivanković“, a zatim je nekoliko minuta kasnije uslijedila ispravka sa naznakom „Hitno“.

Vlade Federacije BiH nije dala suglasnost za imenovanje Nadzornog odbora BH Telecoma. Obavještavamo vas da će ova suglasnost biti data na jednoj od narednih sjednica Vlade FBiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje.

Ovo nije prvi put, posebno kada je riječ o imenovanjima i smjenama u javnim kompanijama, bilo da se radi o upravnim i nadzornim odborima ili direktorskim pozicijama, da se u Federalnoj vladi „pogube“.
Očigledno da više ni sami ne znaju koga, gdje i kada imenuju na mandat od četiri godine, koga i gdje smjenjuju, ko je vršilac dužnosti, što pripada kojoj stranci…

Jagma koalicionih partnera SDA-SBB-HDZBiH za foteljama u profitabilnim državnim kompanijama dokaz je poznate reklame „kad si gladan nisi svoj“.

I dok se igraju sistema piši-briši, JP Autoceste FBiH i dalje je obezglavljeno. Nadzornom odboru istekao je mandat prije mjesec dana, a istekao je i šestomjesečni mandat v.d. direktora Jasminu Buči.

Dakle, u jednoj od najbitnijih javnih kompanija sve je stalo, a menadžment je potreban da bi se nastavila gradnja autoputa, dobijali krediti, potpisivali ugovori…Vlada koja je po zakonu nadležna da predloži Skupštini JP Autoceste FBiH članove Nadzornog odbora, koja ih potvrđuje još uvijek to ne stavlja na dnevni red. Tako je od 7. ožujka na čekanju i SBB-ov kadar Đenan Salčin za kojeg je Vlada dala suglasnost Nadzornom odboru da ga imenuju za direktora. Ali, sada ga nema ko imenovati.

SDA i HDZ BiH ne mogu da se dogovore oko jedne direktorske pozicije unutar Autocesta. A izgleda i oko Nadzornog odbora BH Telecoma.

vladahitno27052016

Autor: Patria
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});