fbpx

VRIJEME ZA PROMJENE: Dr. Josip Perić okupio oporbene stranke s prostora HBŽ-a

Autor: Dnevno.ba

ŠUJICA - Na inicijativu Hrvatske nezavisne liste, na tromeđi općina Tomislavgrad, Livno i Kupres, u Šujici je proteklog vikenda održan sastanak hrvatskih oporbenih stranaka koje djeluju na prostoru Herceg-Bosanske županije kojima je domaćin bio dr. Josip Perić (HNL).

Sastanku su, uz uže vodstvo HNL-a, nazočili predstavnici HDZ-a 1990 predvođeni dr. Nedjeljkom Rimcem i načelnikom Općine Kupres Milanom Raštegorcem te predstavnici političkih subjekata HSS-Stjepan Radić, HSP BiH, DOS, Neovisne liste za Kupres, predstavnici braniteljskih udruga i nedavno smijenjeni premijer HBŽ-a Draško Dalić.

Na sastanku se razgovaralo o teškom i nepovoljnom stanju u gospodarstvu, neodrživom stanju u gotovo svim javnim poduzećima koja se guše u dugovima, zabrinjavajućem egzodusu stanovništva, a posebno mladih i školovanih ljudi. Nedvojbeno i neupitno je da je najveći uzrok i krivac za ove negativne pojave neodgovorna, nesposobna i korumpirana vladajuća struktura predvođene HDZ-om BiH, navodi u priopćenju Inicijativni odbor oporbenih stranaka HBŽ-a.

Uz ove najbolnije teme, razgovaralo se o mogućem zajedničkom nastupu na idućim Općim izborima koji bi se trebali održati u listopadu ove godine. Izražena je odlučnost da se zajednički animiraju i pokrenu svi pozitivni kapaciteti u pripremi i provođenju izbora sa konačnim ciljem preuzimanja odgovornosti u vođenju HBŽ-a kako bi se spriječio totalni potop. Sve ovo je moguće riješiti uz velike napore na način pozitivne selekcije kadrova i spriječavanja izborne krađe, kako na sam dan izbora, tako i u noćima poslije izbora.

Budući da je sastanak protekao u pozitivnom ozračju, suglasno je dogovoreno da se u idućem periodu održi niz sastanaka i to u svim općinama Hercegbosanske Županije. Slijedeći sastanak je zakazan za tjedan dana u Livnu gdje se očekuje dolazak predstavnika ostalih političkih subjekata koji su ovom sastanku izostali zbog opravdanih razloga.

Sve ove aktivnosti su usmjerene ka jednom i jedinom cilju – ostanka i opstanka! Ovo je ujedno poziv i znak ohrabrenja svima koji su potonuli u ponor beznađa, vrijeme je za buđenje i otvaranje nove stranice, navodi se u priopćenju koje potpisuje Inicijativni odbor oporbenih stranaka HBŽ-a.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI