fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VRUĆA ZIMA NA LJEVICI: DF i SDP kontra Naše stranke, a svi kontra HDZ-a BiH, a Čoviću to super!

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba

MOSTAR - Povodom izjava g. Denisa Gratza date u njegovom današnjem intervjuu ŽO DF HNŽ-a želi demantirati navode koje je Gratz rekao u tom intervjuu.

G. Denis Gratz je istakao, citiramo: „Na kraju je kazao da mu je žao što je Naša stranka jedina opcija koja djeluje na prostoru cijelog Mostara, te jedina koja upućuje direktne prijedloge na izjašnjavanje HDZ-u, te traži da vidi što imaju protiv toga da grad na Neretvi ima predstavničko tijelo građana kao druge jedinice lokalne samouprave.“ (kraj citata)

Podsjećamo da Demokratska Fronta, djeluje na području čitavog Grada Mostara, kao i Hercegovačko-neretvanske županije. Ljubazno pozivamo g. Gratza da zajednički organiziramo posjet mjesnim odborima DF-a na čitavom području Grada Mostara i Općinskim organizacijama u HNŽ-u, od Prozora i Konjica pa do Neuma. Bili bismo zahvalni kada bi Naša Stranka također bila u stanju uputiti sličan poziv.

Što se tiče rješenja za Grad Mostar, podsjećamo kako su DF i SDP, prije gotovo dvije godine predstavile prijedlog izmjena izbornog zakona i statuta grada. Naravno, naš prijedlog smo predstavili građanima Mostara i uputili u parlamentarnu proceduru, a nismo kako se g. Gratz hvali „uputili direktan prijedlog HDZ-u“, budući smatramo kako građani Mostara i institucije Bosne i Hercegovine trebaju odlučivati o Mostaru, a ne HDZ. No, ako netko smatra da samo HDZ ima tapiju na Mostar to je, uz dužno poštovanje, njegov problem. Veliki problem.

Podsjećamo kako smo pozivali Našu stranku da zajednički potpišemo Deklaraciju o Mostaru u kojoj bismo definirali zajedničke principe: multietničnost, nedjeljivost i institucionalnu zaštitu konstituitivnih naroda i ostalih u svim budućim rješenjima o Gradu Mostaru. Oni su se iz njima znanih razloga oglušili na taj poziv. Samo mjesec dana nakon toga Naša stranka u Domu Naroda FBiH predlaže Deklaraciju o Mostaru. Delegati DF-a su je naravno podržali. Toliko o elementarnoj političkoj korektnosti.

Smatramo kako g. Gratz zbog ovakve izjave duguje najmanje javnu ispriku ne samo DF-u, već i ostalim multietničkim strankama u Mostaru i HNŽ-u.

Još jedanput podsjećamo da nije vrijeme za politikanstvo i sitnostranačke interese već da naročito u HNŽ-u okupimo u jedan blok sve progresivne i poštene, politički artikulirane ljude, kako ne bismo svi na kraju ispali gubitnici pred nacionalizmom i korupcijom, navodi se u priopćenju Demokratske fronte.

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});