fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Vučić otkrio u svojim novinama: Zapad traži da uhitim Dodika!

Autor: Dnevno.ba

BEOGRAD - Beogradski list Informer koji je vlasništvo srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u ovotjednom vikend izdanju piše da zapadne diplomate vrše pritisak na srbijanskog premijera da uhiti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Dužnosnici BiH u suradnji sa zapadnim moćnicima žestoko pritiskanju premijera Aleksandra Vučića pomogne u uhićenju predsjednika RS-a Milorada Dodika, piše Informer.

Ministarstvo pravde BiH navodno je dopisom koji je nadležnima u Beograd stigao 17. kolovoza zatražilo od srpskih vlasti da osiguraju dokaze protiv Dodika i to tako što će saslušati više državljana Srbije i dostaviti bankarsku i poreznu dokumentaciju o računima i poslovima predsjednika Republike Srpske u Srbiji. U dopisu u koji je Informer imao uvid, dužnosnik Ministarstva pravde BiH srpske nacionalnosti, inicijala N.S., navodi da je Dodik pod istragom zbog iznosa 1. 468.373 KM (750 tisuća eura) kojim je još 2007. kupio kuću na Dedinju, prenose mediji u Srbiji.

Tužiteljstvo BiH tvrdi da su u novoj istrazi koja je pokrenuta 11. srpnja 2016. “došli do dokaza i izjava svjedoka koji potvrđuju da je Dodik vilu u Beogradu kupio “prljavim” novcem, koje su stečene koruptivnim i kriminalnim poslovima, a da je potom, kako bi spriječio istragu o porijeklu novca, sve pokušao pokriti fiktivnim kreditom u Pavlović banci iz Bijeljine”.

Informer navodi da iza zahtjeva da Vučić uhiti Dodika stoji želja zapadnih diplomata da predsjednika RS-a sklone s političke scene uoči referenduma koji je zakazan 25. rujna. Vučić se, navodi isti list, dovodi u krajnje nezahvalnu poziciju jer ukoliko vlast u Beogradu postupi po zahtjevu zapadnih diplomata, Vučić će biti označen kao izdajnik.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});