fbpx

Za Konakovićem idu Ademović, Okerić i Mekić

Autor: Patria

SARAJEVO - Dosadašnji zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini kantona Sarajevo (KS) Kemal Ademović, Elvedin Okerić i Amel Mekić i definitivno napuštaju stranku, potvrdio je za BHRT šef Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

Pretpostavlja se da će oni formirati zajednički klub u kantonalnom parlamentu, kome bi se mogli pridružiti i još neki sadašnji zastupnici SDA. Najviše se špekulira sa imenom Amora Mašovića.

Sve su to poslanici koji podržavaju rad i djelovanje premijera KS Elmedina Konakovića, koji je obznanio da napušta SDA, te nakon toga formirati svoju listu s kojom će nastupiti na narednim izborima. Kako je naveo već ima listu sa 15-ak imena iz općinskih vijeća i Skupštine KS.

Iz SDA pozivaju Konakovića da napusti premijersku poziciju u KS, jer je to pozicija koja pripada stranci, a ne pojedincu, ali on to, za sada, ne namjerava učiniti. Osim, ako se ne pronađe skupštinska većina od 18 glasova koji će ga smijeniti.

Pitanje je ima li SDA kapacitet da smijeni Konakovića, obzirom na iznanadni odliv kadrova ove stranke u Kantonu Sarajevo.

Autor: Patria

ZADNJE VIJESTI