fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zašto je Jugosloven Dragan Čović predložio štovatelja četništva Ivana Šušnjara za konzula BiH?

Autor: I. Vukšić / 7Dnevno

MOSTAR - Posljednjih dana se podigla velika prašina, glede imenovanja Ivana Šušnjara na poziciju Generalnog konzula u Chicagu. Riječ je o imenovanju osobe iz tzv. "hrvatske kvote", koju je izravno predložio Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, Ivana Šušnjara. Šušnjar je inače vlasnik internetskog portala Poskok.info, smatranog nekad kultnim, realnim i objektivnim medijem, koji se samo prividno, zalagao za prava Hrvata u BiH.

Tako je već sredinom 2006. godine Šušnjar počeosa paljbom po HDZ-u BiH a poglavito po Draganu Čoviću, iz svih “pera” koji su tih godina bili suradnicima portala i otvoreno se stavio u službu HSP-a BiH i HDZ-a 1990. Cilj mu je bio, uz ostale medije koji su bili protiv politike HDZ-a BiH, rušenje kompromintirane i korumpirane vlasti u Županiji Zapadno-hercegovačkoj (općine s najviše Hrvata u BiH – Široki Brijeg, Posušje, Grude i Ljubuški).

Predsjednika HSP-a BiH i Ivana Šušnjara povezivali su i susjedski odnosi jer se Jurišićeva supruga djevojački prezivala Šušnjar i iz istog je sela kao vlasnik portala Poskok.info. Šušnjar je, osim toga, znao i da je HDZ 1990 projekt, kasnije utamničenog hrvatskog premijera Ive Sanadera. To mu, naravno, nije ni malo smetalo.

Šušnjarov obračun s istomišljenicima!

Odmah nakon listopadskih izbora 2014. godine, spekuliralo se da će Šušnjara, njegov dojučerašnji politički “izdajnik hrvatstva” nagraditi nekim diplomatskim mjestom Tako se već u siječnju otvoreno se pominjao Chicago. I u cijeloj toj priči ništa ne bi bilo sporno – jer je sve u svijetu na prodaju, pa tako i politička uvjerenja – da se samoprozvani buntovnik Šušnjar nije počeo preko medija obračunavati sa svima koji su njegovo imenovanje smatrali – lakrdijom.

Valja podsjetiti da je jedan od Šušnjarevih kolumnista na portalu bio i Rajko Vasić, Dodikov jurišnik iz SNSD-a i RS-a. Istog onog RS-a iz kojega je, pobijeno ili protjerano više od 200.000 Hrvata.

No, Šušnjar je zadnjih dana napravio još jedan u nizu vlastitih propusta. Činjenica je da se na sve (ne)istomišljenike svih ovih godina obračunavao preko Dnevnog Avaza, novina koje su donedavno bile u vlasništvu Fahrudina Radončića. Radončić je tvrtku prodao supruzi Azri (?!), frizerki po struci za “siću” veću od 200 milijuna KM. Radončić je poznat kao prijeratni suradnik SDB-a, kodnog imena “Šćepo”, a njegova uloga u pokoljima nad Hrvatima u dolini Neretve će tek početi detaljnije izlaziti u javnost.

susnjar i cevra 06072015

Danas više nije nikakva tajna da su Čović, Dodik i Radončić vezani raznim mutnim radnjama u zadnjih petnaestak godina, a prije rata su bili članovi javnih (i manje javnih) akvizicija u KPJ.

Šušnjar bi mogao imati problema sa svojom “strašću” da se fotografira sa osobama ili na mjestima, gdje “borcu” za hrvatske nacionalne interese nikako nije mjesto. Osim što se fotografirao sa djevojkom koja na glavi nosi kapu koja je zadnjih više od 70 godina poznata po klanju, ubijanju, protjerivanju, paljevini (fotografija je navodno snimljena na skupu koljača u Ravnoj Gori), novopečeni konzul se jako zbližio i s glasnogovornikom Radončićeve stranke SBB, Omerom Čevrom.

Čevra, inače rođeni Mostarac, je bio mladi član SDP-a BiH, stranke koju je Šušnjar (s razlogom) kritizirao, usput pogodujući Draganu Čoviću kojeg je upravo SDP BiH ostavio četiri godine u političkoj oporbi na razini Federacije BiH.

Nakon što nije zadovoljio osobne apetite u SDP-u BiH, Čevra je 2012. godine prelazi prešao u Radončićev SBB i gotovo preko noći postao Šušnjarev prijatelj. Šušnjar je svojom nazočnošću čak “uveličao” i svadbeno slavlje Čevre i njegove izabranice, inače kćeri pokojnog premijera FBiH (iz SDA) Ahmeta Hadžipašića.

Kako su mediji još lani pisali, Čevra je zbog kaznenog djela, iz Amerike protjeran 2002. godine i tamo ima policijski dosje. To je sigurno dobra reklama za njegova prijatelja Šušnjara, koji treba ići “preko bare” i to još na dužnost na koju je izabran.

No, kada se malo dublje analizira veza Mostar-Sarajevo-Banja Luka, nije teško dokučiti da je riječ o “Svetom Trojstvu” kojeg povezuje prijeratna lojalnost komunističkom režimu, ratno-profiterska suradnja i poslijeratna politika koja se može povezati isključivo s – kriminalom.

To su činjenice, a kako fotografije kazuju više od tisuću riječi, kolegi Šušnjaru možemo poželjeti samo sreću na novom poslu. Jer tko ga je predložio za konzula (čovjek koji se izjašnjavao kao Jugoslaven i potpisivao ćirilicom), nije nikakvo čudo da se druži sa Čevrom i obilazi četnička sijela!

Pritom ne želimo spominjati njegove prepiske s dojučerašnjim prijateljima, kumovima, sponzorima, poglavito ne bilo čije obitelji!

No, sigurni smo da će hrvatski politički emigranti i obitelji kojima je bivši sustav brutalno smaknuo njihove članove domoljube, biti oduševljeni kada vide Šušnjara u društvu ljepotice s kokardom!

Autor: I. Vukšić / 7Dnevno
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});