fbpx

ZELENIKA PORUČILA VUČIĆU: Dosta je bilo prolijevanja krvi!

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - „Nažalost ovih dana opet smo svjedoci oživljavanja pogubnih aveta iz prošlosti i sijanja sjemena novih zala i ratova. S ovoga mjesta danas poručujem onima koji ga oživljavaju kako je velikosrpski projekt mrtav i definitivno poražen! Bosna iHercegovina danas je čimbenik mira i stabilnosti koji će svoju konačnu potvrdu dobiti učlanjenjem prvenstveno u NATO, a zatim u EU. Mi imamo obavezu okrenuti se budućnosti i prosperitetu, a ne da nas jedan čovjek sve zajedno vraća Miloševićevim projektima i novim sukobima.Stoga, poručujem Aleksandru Vučiću i njegovoj družini: jednom za sva vremena izađite iz oblaka vlastitih iluzija!Spustite se na zemlju među civilizirane ljude i ostavite sve svoje susjede na miru! Dosta je bilo prolijevanja krvi zbog zabluda, mržnje i lluzija; zbog težnji da jedan narod dominira svim ostalim narodima s kojima je u doticaju. Dosta je bilo rata i poticanja na podjele i razgraničenja. Bosna i Hercegovija je uvijek bila jedinstvena i ponosna i uvijek će takva i ostati. Mi smo ti koji ju volimo i koji ju nismo i nikada nećemo umjetno dijeliti ni po kojoj osnovi. Gradimo mir, kompromis i povjerenje, a sve sa svrhom ostvarivanja zajedničkoga prosperiteta i sretne budućnosti. Hvala i živjela BiH!!!“, kazala je danas u Tuzli u Hrvatskome domu dr. Diana Zelenika, kandidatkinja HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, koju podržavaju i sve ostale članice Koalicije.

Dodala je kako joj je čast i privilegija danas biti „u našoj Tuzli, gradu avangardi po svim civilizacijskim vrijednostima, po odnosu prema čovjeku i našoj domovini“.

Inače, izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo koje u sklopu predizborne kampanje danas boravi u Tuzli i Brčko distriktu, a koje predvodi, uz dr. Zeleniku i tajnik HDZ-a 1990 i tajnik Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo Ivica Gašpar, u Tuzli je dočekao Ivica Marinović, povjerenik HDZ-a 1990 za Gradski odbor Tuzla i Županijski odbor Tuzlanske županije. Zajedno su položili vijenac i zapalili svijeće ispred središnjega križa u Husinu u znak pogibije 78 žrtava srpske agresije, poginulih branitelja 115. brigade HVO-a „Zrinski“. Također su položili vijence i pomolili se Bogu na Tuzlanskoj kapiji gdje je agresorska granata odnijela živote sedamdeset i dvoje mladih.

Izaslanstvo je u Hrvatskome domu u Tuzli primio župni vikar župe Rođenja blažene Djevice Marije u naselju Ulice, pored Brčkoga, fra Petar Matanović, dok ih je sve u samostanu sv. Petra i Pavla u Tuzli dočekao gvardijan fra Mario Divković koji se s njima zadržao u otvorenom i prijateljskom razgovoru, navodi se u priopćenju Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI