fbpx

Zoran Galić ponovno “pegla” svoj obrazovni kriminal

Autor: Ljubuski.info

SARAJEVO - Svaki pokušaj Zorana Galića, direktora GP BiH, da medijski promjeni sliku o svom obrazovanju i "vrhunskom" policajcu, propada na temelju nezakonitog stjecanja diplome FABUS iz Srbije, koju smatra VII stupnjem stručne spreme, što ona to nije, a uostalom radi se o lažnoj diplomi, za koju isti nije polagao ispite, već je u kompletu slao indexe na upisivanje ocjena u Hrvatsku, što potvrđuje zapljena istih od strane Hrvatske policije.

Ekonomija nije bezazlen fakultet i trebao bi pokazati pismene radove prilikom polaganja recimo matematike, a da o knjigovodstvu ne govorimo. Kompatibilnost Pravnog fakulteta s Ekonomskim fakultetom je mala i razlika ispita je ogromna, a 128 osoba, među kojima je i on, su karikature od akademika. Sve je to nama naša borba dala, iza koje stoji političko vodstvo HDZ BiH, obrukavši stranku i nanijevši štetu hrvatskom i društvu općenito u BiH.

Sarajevski portal, je, pred sjednicu Nezavisnog odbora (koja se treba održati 07.12. u 17 sati), s temom Galićeve nezakonite diplome, ovim tekstom poslužio Galiću za pritisak na članove odbora i uvjeravanje da se radi o valjanoj diplomi.

diploma-galic05122016

Bez obzira što Galić ima dobre veze sa službama, treba kazati da je istraga pokazala da se radi o lažnoj diplomi, kako njegovog, tako i drugih.

Izjava Zorana Galića:

“Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru sam upisao 1994. godine, položio 27 ispita i četiri godine kasnije dobio diplomu stečenog obrazovanja VI stupnja. Sve do 2005. godine u Ministarstvu unutarnjih poslova ZHŽ nije bilo razlike u mogućnosti promaknuća i obavljanja rukovodećih poslova službenika sa završenim VI ili VII stepenom stručne spreme. Kada je izmijenjen Zakon o policijskim službenicima BiH, uvedena su ograničenja za službenike sa završenim VI stepenom. U cilju stjecanja VII stepena stručne spreme početkom 2005. sam upisao Europski univerzitet u Beogradu, Odjeljenje u Novom Sadu. Do tada sam na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru položio ispite I, II i dijela III godine osnovnih studija te sam Evropskom univerzitetu podnio molbu za priznavanje položenih ispita koji se podudaraju prema planu i programu studija oba fakulteta. Stručne službe Fakulteta i Univerziteta su donijele rješenje o priznavanju dijela položenih ispita i rješenje o obavezi polaganja diferencijalnih ispita. Nakon položenih diferencijalnih i preostalih ispita, u školskoj 2006/2007. sam diplomirao na Europskom univerzitetu u Beogradu, Odjeljenje u Novom Sadu, stekavši zvanje diplomiranog ekonomiste”, kaže Galić i ističe da su obje diplome potpuno validne te da su više puta bile predmet provjere policijskih tijela i tužiteljstava.”, kazao je Galić za klix.ba.

Nezamislivo je…

Zoran Galić je studirao na Pravnom fakultetu u Mostaru 14 godina, da bi za samo pola godine položio razliku ispita na Ekonomskom fakultetu. Kaže da je ispite polagao u Beogradu. Ne zna kada i gdje su on i ostalih 127 studenata polagali ispite?

Prema zakonu nostrifikaciju nije mogao uraditi u ZHŽ, jer i malo dijete zna da se radi o lažnoj diplomi. Nostrifikacija u Banja Luci, napravljena za dva dana je nezakonita, kao i ona u Sarajevu u čijem rješenju stoji kako se radi o I. stupnju stjecanja znanja prema Bologni. To nije ekvivalent diplomi VII stupnja stručne spreme stečenog prije Domovinskog rata.

Kada se gledaju razmjere kriminala Zorana Galića sa stajališta novca i materijalnog. On je nezakonito stekao ogromna novčana i materijalna stredstva, a o pogibelji po društvo uopće ne treba trošiti riječi.

Istraga oko slučaja ovih lažnih diploma traje i nije lagana, ali njen rasplet na sudu će predstavljati ozdravljenje političkog, policijskog i obrazovnog sustava u ZHŽ, Hercegovini i BiH, te društva u cjelini.

Cijena, koja je plaćena, je neizmjerljiva.

Autor: Ljubuski.info

ZADNJE VIJESTI