fbpx

Zvizdić primio nove upute od američke veleposlanice

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je u Sarajevu s ambasadoricom SAD-a u BiH Maureen Cormack i upoznao je sa aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH.

Razgovarali su o europskom i NATO putu Bosne i Hercegovine, kao i o dinamici realizacije preostalih uvjeta na tom putu. Istaknuli su značaj samita Američko-jadranske povelje koji je održan u srpnju u Podgorici uz prisustvo potpredsjednika SAD-a i premijera zemalja Zapadnog Balkana i složili se da su poruke sa ovog samita izuzetno značajne za budućnost i stabilnost cijele regije, kao i za uspostavljanje jedinstva Zapadnog Balkana s Europom.

Kao posebno važno je istaknuto opredjeljenje SAD-a da ostaju prisutne na području Zapadnog Balkana i da će se fokusirati na daljnji razvoj pozitivnih procesa u regiji.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Cormack suglasni su da je i sama Američko-jadranska povelja dokaz trajne privrženosti SAD-a Zapadnom Balkanu i Europi u cjelini, priopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Zvizdića.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI