fbpx

ZVJERINJAK: Dodik traži jamca, Radončiću do dijaloga, a Peđu kazniše zbog mita od 20 maraka!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

SARAJEVO - Proteklih je dana objavljen popis zemalja s najvećom nezaposlenošću na svijetu, a Bosna i Hercegovina je u toj "strašnoj" konkurenciji zauzela treće mjesto i osvojila brončano odličje!

Ova bronca je uistinu dokaz kako pod hitno treba raditi na spriječavanju i sankcioniranju institucionalnog organiziranog kriminaliteta i sustavne korupcije što je nažalost u našoj zemlji potpomognuto i podrškom “duhovne”, odnosno konfesijske mafije.

Političari nas stalno uvjeravaju da smo na dobrom putu, te da se dijalogom puno toga može riješiti! Istina, oni jesu na dobrom putu za sebe, ali ne i za narod. Primjerice, Fahrudin Radončić, jedan od sudionika nedavnog sastanka bh političkih stranaka s Federicom Mogherini, predstavnicom Europske Unije za vanjsku politiku i sigurnost, koji nakon sastanka reče da je “dijalog jedino sredstvo i način da idemo europskim putem”.

Gospoda poput Radončića konstantno nam “mažu” oči kojekakvim “dijalozima”, a u tu skupinu komotno možemo uvrstiti i jednu Doris Pack pošto 15-20 godina slušamo njihova isprazna obećanja, odnosno obične floskule, jer da je bilo kvalitetnog dijaloga mogli smo doći i do mjesta u Europskoj Uniji, kao i do spoznaje o institucionalnom organiziranom kriminalu i organiziranoj sistemskoj krađi kao važnoj prepreci “dijaloga”.

Milorad Dodik je pak išao na “turu dijaloga” u Moskvu, pa se prilikom tamošnjeg boravka toliko ohrabrio da je izrazio osjećaje “dragosti” što se Rusija navodno vraća na svjetsku scenu (možda su imali menopauzu, pa privremeno “sjašili” sa svjetske scene!), jer za Dodika je ona jamac stabilnosti na Balkanu!

Očigledno je Dodiku potreban jamac za njegove krađe na Balkanu, no sumnjamo da će se ovaj ratni “kupimišinar” tek tako izvući, kao što sumnjamo da će se izvući i neki drugi iz reda naših “istaknutih” političara koji redovno održavaju “dijalog” s Dodikom i Radončićem, a zapravo zemlju “opustošiše” bolje nego Dino Mehmeda Mujkića sarajevske grilove!

Najbolji primjer za prethodno navedeno jeste Predrag K., čovjek koji je prošle godine pokušao podmititi policajce sa 20 KM. Tijekom suđenja priznao je svoju krivicu, te je osuđen na novčanu kaznu od 500 KM. Na prvi pogled čini se kako Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u RS-u radi po njemačkim standardima, međutim ako znamo stvarno stanje u našoj državi, a znamo, lako je doći do zaključka da “Zvijer” (bez obzira bila ona “crvena” ili “zelena”) doista kriminalizira čovjeka.

Nametne mu ogromne namete u svrhu podmirivanja sustavne krađe (kud ćete bolji primjer od pokretnih i nepokretnih policijskih radara), a kada se netko iz opravdanih razloga (besparica, gubitak posla i sl.) želi iz toga izvući onda ga naprave kriminalcem!

Prekršajne kazne u prometu i u visini nekih plaća u državi s tako visokom stopom nezaposlenosti dovoljno govori za sebe, jer takav harač nad sirotinjom malo se gdje u svijetu provodi kao u Bosni i Hercegovini.

Očito je bitno samo to da strani kreditori odobre sredstva kako bi se još bolje moglo krasti i financirati zvijerski nametnute projekte, a za to izgleda treba “zdrav razum”, odnosno što gospoda političari kažu “dijalog”. Dobro strancima, dobro domaćim lupežima, a mali obični čovjek je ionako uvijek bio i ostao zadnja rupa na svirali!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI