Sakrij oglas
 Veličina slova BUDITE PAŽLJIVI

Kako vam tijelo javlja da se pogrešno hranite

Velik broj zdravstvenih problema svoje korijene ima u lošoj prehrani, a znakovi da nešto nije u redu pojavljuju se dovoljno rano da se mogu uočiti, a stanje popraviti na vrijeme.

Recimo, ako vam je kosa postala slamnasta, lomi se i opada, znate da jedete premalo proteina, esencijalnih masnih kiselina, cinka i željezaprenosi metro-portal.hr.

Prijevremeno starenje znak je da jedete premalo voća, jer prehrana puna vitamina A, C, D i E, flavonoida i antioksidansa ne samo da će spriječiti prerano starenje, već će vas i učiniti naizgled mlađim od vaših vršnjaka.

Debljanje je posljedica pretjeranog konzumiranja praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost, dok će se nedostatak omega-3 masnih kiselina prvo manifestirati oslabljenim radom mozga, pa navalite na sjemenke lana, orahe, lososa ili tunu, a sve lijepo prelijte domaćim maslinovim uljem.

Probava muči prvenstveno one koji ne unose dovoljno vlakana, naročito topivih koja reguliraju pražnjenje crijeva i usporavaju apsorpciju hranjivih tvari, što će biti korisno za vašu liniju.

Ako vam rane zacjeljuju sporo, nemate dovoljno hranjivih tvari u svojoj prehrani, a uz to ćete imati problema s infekcijama.

Za kraj, jedan od najboljih znakova loše prehrane je stalan umor i iscrpljenost. Prehrana prepuna ugljikohidratima i s premalo proteina upravo će tako djelovati na vas, pa kombinirajte cjelovite žitarice s bjelančevinama i dodajte vitamina C, bit ćete puni energije za nekoliko dana.


Vezane vijesti
  • Autor: R.I.
  • Photo: /
  • Datum: petak, 20. prosinca 2013. u 18:54
 

      
Zadnje vijesti
Zdravlje Najgori posao na svijetu: Raditi na pokapanju umrlih od ebole

Pokapanje umrlih od ebole iznimno je opasan posao jer je rizik prijenosa virusa tada najveći. Nezahvalan je to posao također, jer oni koji se njime bave postaju izopćenici od kojih zaziru svi, čak i č

Zdravlje DNEVNO.ba: Zna li itko istražiti, kakvu vodu pijemo, zrak dišemo, što jedemo?

GRUDE - Već duže vrijeme je voda iz slavina za piće prepuna kamenca. To se najbolje vidi jutri kada uzmete posudu u kojoj prokuhavate vodu za kavu ili čaj.

Zdravlje Vlada HNŽ-a uplatila porodiljne naknade na 1079 računa

Na račune 1079 porodilja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, koje su rješenja o pravu na jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenoga djeteta dobile do 31. kolovoza 2014. godine, do danas je upl

Zdravlje HNŽ: Osigurano 1.800 doza besplatnog cjepiva protiv gripe

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i ove je godine, u cilju zaštite rizičnih skupina građana od gripe, osiguralo 1.800 doza cjepiva.

Izdvojeno
Najčitanije