Sakrij oglas
 Veličina slova BUDITE PAŽLJIVI

Kako vam tijelo javlja da se pogrešno hranite

Velik broj zdravstvenih problema svoje korijene ima u lošoj prehrani, a znakovi da nešto nije u redu pojavljuju se dovoljno rano da se mogu uočiti, a stanje popraviti na vrijeme.

Recimo, ako vam je kosa postala slamnasta, lomi se i opada, znate da jedete premalo proteina, esencijalnih masnih kiselina, cinka i željezaprenosi metro-portal.hr.

Prijevremeno starenje znak je da jedete premalo voća, jer prehrana puna vitamina A, C, D i E, flavonoida i antioksidansa ne samo da će spriječiti prerano starenje, već će vas i učiniti naizgled mlađim od vaših vršnjaka.

Debljanje je posljedica pretjeranog konzumiranja praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost, dok će se nedostatak omega-3 masnih kiselina prvo manifestirati oslabljenim radom mozga, pa navalite na sjemenke lana, orahe, lososa ili tunu, a sve lijepo prelijte domaćim maslinovim uljem.

Probava muči prvenstveno one koji ne unose dovoljno vlakana, naročito topivih koja reguliraju pražnjenje crijeva i usporavaju apsorpciju hranjivih tvari, što će biti korisno za vašu liniju.

Ako vam rane zacjeljuju sporo, nemate dovoljno hranjivih tvari u svojoj prehrani, a uz to ćete imati problema s infekcijama.

Za kraj, jedan od najboljih znakova loše prehrane je stalan umor i iscrpljenost. Prehrana prepuna ugljikohidratima i s premalo proteina upravo će tako djelovati na vas, pa kombinirajte cjelovite žitarice s bjelančevinama i dodajte vitamina C, bit ćete puni energije za nekoliko dana.


Vezane vijesti
  • Autor: R.I.
  • Photo: /
  • Datum: petak, 20. prosinca 2013. u 18:54
 

      
Zadnje vijesti
Zdravlje Božo Džepina pronašao način da se bori protiv teške bolesti ALS

Božo Džepina, rođen 1969. godine, policijski službenik iz Nove Bile kod Travnika - pacijent. Počinjao je osjećati bol u nogama i rukama krajem 2012. godine.

Zdravlje Liječnici iz UKC Tuzla i Županijske bolnice Zenica izvršili eksplantaciju organa

Liječnici iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla sinoć su uz suradnju kolega iz Kantonalne bolnice Zenica izvršili eksplantaciju organa donora iz Zenice.

Zdravlje Besplatno pohranjivanje matičnih stanica za 50 obitelji iz BiH

SARAJEVO - Porodica Sulejmanović iz Tuzle je pedeseta porodica iz BiH koja je ušla u CryoSave program besplatnog porodičnog pohranjivanja matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce.

Zdravlje Spasite vid pravilnom prehranom

Prehrana s visokim udjelom ribe bogate omega-3 masnim kiselinama, vitaminom C, vitaminom E, cinkom i luteinom, posebice ako je riječ o namirnicama s niskim glikemijskim indeksom, dovodi do smanjenja i

Izdvojeno
Najčitanije