Sakrij oglas
 Veličina slova BUDITE PAŽLJIVI

Kako vam tijelo javlja da se pogrešno hranite

Velik broj zdravstvenih problema svoje korijene ima u lošoj prehrani, a znakovi da nešto nije u redu pojavljuju se dovoljno rano da se mogu uočiti, a stanje popraviti na vrijeme.

Recimo, ako vam je kosa postala slamnasta, lomi se i opada, znate da jedete premalo proteina, esencijalnih masnih kiselina, cinka i željezaprenosi metro-portal.hr.

Prijevremeno starenje znak je da jedete premalo voća, jer prehrana puna vitamina A, C, D i E, flavonoida i antioksidansa ne samo da će spriječiti prerano starenje, već će vas i učiniti naizgled mlađim od vaših vršnjaka.

Debljanje je posljedica pretjeranog konzumiranja praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost, dok će se nedostatak omega-3 masnih kiselina prvo manifestirati oslabljenim radom mozga, pa navalite na sjemenke lana, orahe, lososa ili tunu, a sve lijepo prelijte domaćim maslinovim uljem.

Probava muči prvenstveno one koji ne unose dovoljno vlakana, naročito topivih koja reguliraju pražnjenje crijeva i usporavaju apsorpciju hranjivih tvari, što će biti korisno za vašu liniju.

Ako vam rane zacjeljuju sporo, nemate dovoljno hranjivih tvari u svojoj prehrani, a uz to ćete imati problema s infekcijama.

Za kraj, jedan od najboljih znakova loše prehrane je stalan umor i iscrpljenost. Prehrana prepuna ugljikohidratima i s premalo proteina upravo će tako djelovati na vas, pa kombinirajte cjelovite žitarice s bjelančevinama i dodajte vitamina C, bit ćete puni energije za nekoliko dana.


Vezane vijesti
  • Autor: R.I.
  • Photo: /
  • Datum: petak, 20. prosinca 2013. u 18:54
 

      
Zadnje vijesti
Zdravlje Besplatno testiranje na hepatitis 28. srpnja

U Savjetovalištu za hepatitise i HIV infekciju Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Banja Luka 28. jula, na Svjetski dan borbe protiv virusnih hepatitisa, svi zainteresirani građani moći će

Zdravlje Stres najviše pogađa mlade

Najvećem stresu izložene su osobe stare između 18 i 33 godine, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD

Zdravlje Sok od rajčice - idealno ljetno zdravo osvježenje

Sok od rajčice jedna je od blagodati koje nam pruža ljeto, jer ovaj sjajan napitak u kućnoj radinosti ostaje prepun vitamina i minerala koji će našem tijelu donijeti energiju i zdravlje, pa ga obavezn

Zdravlje FOTO: U Neumu održani besplatni dermatološki pregledi

NEUM - Drugi u seriji dermatoloških pregleda pod nazivom „Sunce, ti i ja..." održan je ove subote na neumskoj plaži. Ukupno 215 građana odazvalo se pozivu i iskoristilo priliku za besplatan pregled ko

Izdvojeno