Sakrij oglas
 Veličina slova BUDITE PAŽLJIVI

Kako vam tijelo javlja da se pogrešno hranite

Velik broj zdravstvenih problema svoje korijene ima u lošoj prehrani, a znakovi da nešto nije u redu pojavljuju se dovoljno rano da se mogu uočiti, a stanje popraviti na vrijeme.

Recimo, ako vam je kosa postala slamnasta, lomi se i opada, znate da jedete premalo proteina, esencijalnih masnih kiselina, cinka i željezaprenosi metro-portal.hr.

Prijevremeno starenje znak je da jedete premalo voća, jer prehrana puna vitamina A, C, D i E, flavonoida i antioksidansa ne samo da će spriječiti prerano starenje, već će vas i učiniti naizgled mlađim od vaših vršnjaka.

Debljanje je posljedica pretjeranog konzumiranja praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost, dok će se nedostatak omega-3 masnih kiselina prvo manifestirati oslabljenim radom mozga, pa navalite na sjemenke lana, orahe, lososa ili tunu, a sve lijepo prelijte domaćim maslinovim uljem.

Probava muči prvenstveno one koji ne unose dovoljno vlakana, naročito topivih koja reguliraju pražnjenje crijeva i usporavaju apsorpciju hranjivih tvari, što će biti korisno za vašu liniju.

Ako vam rane zacjeljuju sporo, nemate dovoljno hranjivih tvari u svojoj prehrani, a uz to ćete imati problema s infekcijama.

Za kraj, jedan od najboljih znakova loše prehrane je stalan umor i iscrpljenost. Prehrana prepuna ugljikohidratima i s premalo proteina upravo će tako djelovati na vas, pa kombinirajte cjelovite žitarice s bjelančevinama i dodajte vitamina C, bit ćete puni energije za nekoliko dana.


Vezane vijesti
  • Autor: R.I.
  • Photo: /
  • Datum: petak, 20. prosinca 2013. u 18:54
 

      
Zadnje vijesti
Zdravlje U BiH se tri lijeka povlače iz prodaje

SARAJEVO - Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH u ponedjeljak, 26. siječnja, privremeno će povući iz prodaje lijekove "escitalopram", "tramadol/paracetamol" i "eskontral direkt" od pet milig

Zdravlje Prof.dr. Mirsad Kacila - kapacitet Centra za srce za ovu godinu je već popunjen!

SARAJEVO - Gostujući u emisiji „Ovo je moja zemlja“ Radija Bosne i Hercegovine, uvaženi sarajevski kardiokirurg prof.dr. Mirsad Kacila ističe:

Zdravlje Oboljeli od najtežih tumora bez lijekova još mjesec dana

SARAJEVO - Citostatika koji se koriste za liječenje raka jajnika i raka pluća malih stanica, kao i za liječenje raka debelog crijeva i rektuma pod nazivima Carboplatin i Irinotekan nema u FBiH i neće

Zdravlje Faruk Podrug nastavlja bitku za život

MOSTAR - Faruk Podrug, mladić kojem je dijagnosticiran T- limfoblastični limfom/leukemija nakon primljene dvije terapije lijeka Nelarabine nastavlja bitku za život.

Izdvojeno