Sakrij oglas
 Veličina slova BUDITE PAŽLJIVI

Kako vam tijelo javlja da se pogrešno hranite

Velik broj zdravstvenih problema svoje korijene ima u lošoj prehrani, a znakovi da nešto nije u redu pojavljuju se dovoljno rano da se mogu uočiti, a stanje popraviti na vrijeme.

Recimo, ako vam je kosa postala slamnasta, lomi se i opada, znate da jedete premalo proteina, esencijalnih masnih kiselina, cinka i željezaprenosi metro-portal.hr.

Prijevremeno starenje znak je da jedete premalo voća, jer prehrana puna vitamina A, C, D i E, flavonoida i antioksidansa ne samo da će spriječiti prerano starenje, već će vas i učiniti naizgled mlađim od vaših vršnjaka.

Debljanje je posljedica pretjeranog konzumiranja praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost, dok će se nedostatak omega-3 masnih kiselina prvo manifestirati oslabljenim radom mozga, pa navalite na sjemenke lana, orahe, lososa ili tunu, a sve lijepo prelijte domaćim maslinovim uljem.

Probava muči prvenstveno one koji ne unose dovoljno vlakana, naročito topivih koja reguliraju pražnjenje crijeva i usporavaju apsorpciju hranjivih tvari, što će biti korisno za vašu liniju.

Ako vam rane zacjeljuju sporo, nemate dovoljno hranjivih tvari u svojoj prehrani, a uz to ćete imati problema s infekcijama.

Za kraj, jedan od najboljih znakova loše prehrane je stalan umor i iscrpljenost. Prehrana prepuna ugljikohidratima i s premalo proteina upravo će tako djelovati na vas, pa kombinirajte cjelovite žitarice s bjelančevinama i dodajte vitamina C, bit ćete puni energije za nekoliko dana.


Vezane vijesti
  • Autor: R.I.
  • Photo: /
  • Datum: petak, 20. prosinca 2013. u 18:54
 

      
Zadnje vijesti
Zdravlje WHO: U borbi protv tuberkuloze postignut veliki napredak, ali bitka nije dobivena

PARIZ - Borba protiv tuberkuloze ostvarila je "veliki napredak" koji je omogućio spašavanje 37 milijuna života između 2000. i 2013. godine ali bitka protiv te bolesti nije dobivena, objavila je Svjets

Zdravlje Pionirski pothvat vratio hod paraliziranom muškarcu

Muškarac koji je nakon napada noža ostao paraliziran od struka na dolje, uspio je ponovno pokrenuti svoje noge zahvaljujući pionirskom zahvatu poljskih liječnika koji su pacijentu presadili živčane st

Zdravlje WHO proglasila Nigeriju slobodnom od ebole

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je Nigeriju zemljom slobodnom od ebole nakon što 42 dana nije potvrđen ni jedan novi slučaj zaraze u toj zemlji.

Zdravlje Depresija i pretilost idu ruku pod ruku

Depresija i pretilost vrlo često prate jedna drugu, tvrde znanstvenici koji su utvrdili da je čak 43% posto depresivnih ljudi pretilo.

Izdvojeno