Sakrij oglas
 Veličina slova BUDITE PAŽLJIVI

Kako vam tijelo javlja da se pogrešno hranite

Velik broj zdravstvenih problema svoje korijene ima u lošoj prehrani, a znakovi da nešto nije u redu pojavljuju se dovoljno rano da se mogu uočiti, a stanje popraviti na vrijeme.

Recimo, ako vam je kosa postala slamnasta, lomi se i opada, znate da jedete premalo proteina, esencijalnih masnih kiselina, cinka i željezaprenosi metro-portal.hr.

Prijevremeno starenje znak je da jedete premalo voća, jer prehrana puna vitamina A, C, D i E, flavonoida i antioksidansa ne samo da će spriječiti prerano starenje, već će vas i učiniti naizgled mlađim od vaših vršnjaka.

Debljanje je posljedica pretjeranog konzumiranja praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost, dok će se nedostatak omega-3 masnih kiselina prvo manifestirati oslabljenim radom mozga, pa navalite na sjemenke lana, orahe, lososa ili tunu, a sve lijepo prelijte domaćim maslinovim uljem.

Probava muči prvenstveno one koji ne unose dovoljno vlakana, naročito topivih koja reguliraju pražnjenje crijeva i usporavaju apsorpciju hranjivih tvari, što će biti korisno za vašu liniju.

Ako vam rane zacjeljuju sporo, nemate dovoljno hranjivih tvari u svojoj prehrani, a uz to ćete imati problema s infekcijama.

Za kraj, jedan od najboljih znakova loše prehrane je stalan umor i iscrpljenost. Prehrana prepuna ugljikohidratima i s premalo proteina upravo će tako djelovati na vas, pa kombinirajte cjelovite žitarice s bjelančevinama i dodajte vitamina C, bit ćete puni energije za nekoliko dana.


Vezane vijesti
  • Autor: R.I.
  • Photo: /
  • Datum: petak, 20. prosinca 2013. u 18:54
 

      
Zadnje vijesti
Zdravlje Modeli zdravstvenih sustava i njihovo financiranje

MOSTAR - Često se mogu čuti diskusije oko toga gdje je kvalitetnija zdravstvena usluga, kod privatnih doktora, ili u javnih zdravstvenim ustanovama, onim kojim gospodari država. Zaključak ovakvih razg

Zdravlje Ovo je šest posljedica nedovoljnog konzumiranja vode!

Što vaš organizam doživljava zbog nedostatka vode?

Zdravlje Odluka Angeline Jolie je bila jednostavna. Moja nije.

LOS ANGELES - Autorica i novinarka Fay Schopen za Guardian piše o odluci Angeline Jolie koja je, dvije godine nakon dvostruke mastektomije, nedavno odstranila i oba jajnika.

Zdravlje UKC Tuzla: Sedam osoba umrlo od tuberkoloze za dva mjeseca

TUZLA - Sedam osoba sa područja Tuzlanskog kantona umrlo je od tuberkuloze u prva dva mjeseca ove godine, od 52 pacijenta koji su tokom 2015. godine zadržani na hospitalizaciji u Klinici za plućne b

Izdvojeno
Najčitanije