Sakrij oglas
 Veličina slova BUDITE PAŽLJIVI

Kako vam tijelo javlja da se pogrešno hranite

Velik broj zdravstvenih problema svoje korijene ima u lošoj prehrani, a znakovi da nešto nije u redu pojavljuju se dovoljno rano da se mogu uočiti, a stanje popraviti na vrijeme.

Recimo, ako vam je kosa postala slamnasta, lomi se i opada, znate da jedete premalo proteina, esencijalnih masnih kiselina, cinka i željezaprenosi metro-portal.hr.

Prijevremeno starenje znak je da jedete premalo voća, jer prehrana puna vitamina A, C, D i E, flavonoida i antioksidansa ne samo da će spriječiti prerano starenje, već će vas i učiniti naizgled mlađim od vaših vršnjaka.

Debljanje je posljedica pretjeranog konzumiranja praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost, dok će se nedostatak omega-3 masnih kiselina prvo manifestirati oslabljenim radom mozga, pa navalite na sjemenke lana, orahe, lososa ili tunu, a sve lijepo prelijte domaćim maslinovim uljem.

Probava muči prvenstveno one koji ne unose dovoljno vlakana, naročito topivih koja reguliraju pražnjenje crijeva i usporavaju apsorpciju hranjivih tvari, što će biti korisno za vašu liniju.

Ako vam rane zacjeljuju sporo, nemate dovoljno hranjivih tvari u svojoj prehrani, a uz to ćete imati problema s infekcijama.

Za kraj, jedan od najboljih znakova loše prehrane je stalan umor i iscrpljenost. Prehrana prepuna ugljikohidratima i s premalo proteina upravo će tako djelovati na vas, pa kombinirajte cjelovite žitarice s bjelančevinama i dodajte vitamina C, bit ćete puni energije za nekoliko dana.


Vezane vijesti
  • Autor: R.I.
  • Photo: /
  • Datum: petak, 20. prosinca 2013. u 18:54
 

      
Zadnje vijesti
Zdravlje Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH: Građani nemaju razloga za sumnju u kvalitetu lijekova

SARAJEVO - Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH nadležno je regulatorno tijelo za oblast lijekova i medicinskih sredstava u BiH i sve sumnje na neželjene nuspojave lijekova i medicinskih sre

Zdravlje U Srbiji tvrde da su iz BiH uvezli zaraženu perad!

VALJEVO - Na stotine tisuća jaja zaraženih salmonelom s farme "Fili Pili" iz Valjeva našlo se, kroz razne prehrambene i konditorske proizvode, u obdaništima, bolnicama i restoranima širom Srbije, obja

Zdravlje Lječnicima se javlja još djece žaleći se na komplikacije poslije primljene antitetanus vakcine

SARAJEVO - Prema dosadašnjoj evidenciji, na Kliniku za infektivne bolesti Klničkog centra Univerziteta u Sarajevu, javilo se ukupno 19 učenika Srednje medicinske škole Bjelave, žaleći se na komplikaci

Zdravlje Uposlenici Elektroprivrede HZHB darivali krv u Novoj Biloj

NOVA BILA - U suradnji s Odjelom transfuziologije bolnice dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, Udruga dobrovoljnih darivatelja Elektroprivrede HZ HB 4. prosinca 2014. godine organizirala je prvu ovogod

Izdvojeno
Najčitanije