Sakrij oglas
 Veličina slova BUDITE PAŽLJIVI

Kako vam tijelo javlja da se pogrešno hranite

Velik broj zdravstvenih problema svoje korijene ima u lošoj prehrani, a znakovi da nešto nije u redu pojavljuju se dovoljno rano da se mogu uočiti, a stanje popraviti na vrijeme.

Recimo, ako vam je kosa postala slamnasta, lomi se i opada, znate da jedete premalo proteina, esencijalnih masnih kiselina, cinka i željezaprenosi metro-portal.hr.

Prijevremeno starenje znak je da jedete premalo voća, jer prehrana puna vitamina A, C, D i E, flavonoida i antioksidansa ne samo da će spriječiti prerano starenje, već će vas i učiniti naizgled mlađim od vaših vršnjaka.

Debljanje je posljedica pretjeranog konzumiranja praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost, dok će se nedostatak omega-3 masnih kiselina prvo manifestirati oslabljenim radom mozga, pa navalite na sjemenke lana, orahe, lososa ili tunu, a sve lijepo prelijte domaćim maslinovim uljem.

Probava muči prvenstveno one koji ne unose dovoljno vlakana, naročito topivih koja reguliraju pražnjenje crijeva i usporavaju apsorpciju hranjivih tvari, što će biti korisno za vašu liniju.

Ako vam rane zacjeljuju sporo, nemate dovoljno hranjivih tvari u svojoj prehrani, a uz to ćete imati problema s infekcijama.

Za kraj, jedan od najboljih znakova loše prehrane je stalan umor i iscrpljenost. Prehrana prepuna ugljikohidratima i s premalo proteina upravo će tako djelovati na vas, pa kombinirajte cjelovite žitarice s bjelančevinama i dodajte vitamina C, bit ćete puni energije za nekoliko dana.


Vezane vijesti
  • Autor: R.I.
  • Photo: /
  • Datum: petak, 20. prosinca 2013. u 18:54
 

      
Zadnje vijesti
Zdravlje Farmaceutima važniji profit: Vrtoglave cijene onkoloških lijekova zabrinjavaju stručnjake

MADRID - Niz novih lijekova za maligne bolesti obećava sve bolje liječenje dugotrajnijeg učinka s manje negativnih nuspojava no njihova sve veća cijena jedan je od najvažnijih razloga za zabrinutost,

Zdravlje Prvi slučaj zaraze ebolom u SAD-u

Broj mrtvih u dosad nezabilježenoj epidemiji ebole u zapadnoj Africi dosegao je 3.338 osoba od 7.178 zaraženih, priopćila je u srijedu Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), dok se pojavila prva oso

Zdravlje Pretilost se može spriječiti

Pretilost je sve raširenija pojava među mladima, a u nekim se dijelovima svijeta počela alarmantno povećavati, pa je tako primjerice u Britaniji stopa pretilost udvostručena u samo deset godina.

Zdravlje Na Svjetski dan srca pregledi za stanovništvo

Odbor za kardiovaskularnu patologiju Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti BiH organizirao je danas u Sarajevu akciju mjerenja krvnog tlaka, nivoa šećera i masnoća u krvi te pulsa

Izdvojeno