fbpx

Apel za pomoć 25-godišnjem Ademiru Babiću iz Sarajeva

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ademir Babić je 25-godišnji mladić iz Sarajeva koji ima teško oboljenje karcinoma limfnih čvorova s metastazama na jetri, te akutne leukemije. Trenutno stanje Ademirovog organizma je izuzetno teško i kritično, a borba traje već duge dvije godine, uz nekoliko pogrešnih dijagnoza. Iz tog razloga Ademir se putem društvenih mreža obratio javnosti i prijateljima i zamolio za pomoć.

Njegov apel ovom prilikom prenosimo:

“Dragi ljudi,
Obraćam vam se s molbom, još jedna u nizu onih svakodnevnih molbi za pomoć koje svakodnevno čitate. Molim evo već duge dvije godine i ništa, rezultata nema. U raznim klinikama dobijao sam različite dijagnoze, mahom pogrešne. Gdje god sam se obratio vrata su bila zatvorena. Nakon 15 različitih dijagnoza dobijem onu najgoru karcinom limfnih čvorova sa metastazama na još nekoliko organa i akutna leukemija. Sve to se liječi najagresivnijom kempoterapijom, boravkom u izolaciji i presadkom koštane srži. U mojoj državi se to ne može liječiti više, trenutno boravim u Turskoj gdje ću ukoliko ne skupim novac biti vraćen i po ko zna koji put moja vrata će se zatvoriti. Potreban mi je još iznos od 70.000 KM, kojeg naravno nemam. Znam da sam za vas samo broj, statistika, ali molim vas da mi pomognete da se moja priča ne završi već nastavi tamo gdje je stala prije dvije godine. Pomozite mi da se vratim svojim prijateljima i porodici. Odvojite minut i nazovite broj 17030, važi za sve mreže”.

Kako nesreća nikad ne dolazi sama, Ademir je u travnju ove godine izgubio majku, a njegov otac je poginuo u ratu. Međutim, bolest je i dalje agresivno rasla, a sada je došla do nervnog sistema. Ademir se trenutno nalazi na klinici Medical Park u Turskoj, gdje dan košta 450 eura, a pretrage koje obavlja svaka dva dana koštaju 4700 eura, uz brojne terapije, transplantaciju koštane srži i operativne zahvate iznos koji je potreban za njegovo liječenje je 70.000 KM.

Instrukcije za pomoć:

Ademir Babić

Bulevar Meše Selimovića 33

Žiro račun: 154-106-99962355-41

IBAN: BA391541069996235541

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI