fbpx

FOTO: 23. godine predanog rada za dobrobit djece bez roditeljskog staranja, te djece i porodica u potrebi

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Osvjetljavanjem Starog mosta u Mostaru, te fasada Umjetničke galerije u Sarajevu i Barok zgrade u Tuzli, obilježen je Dan SOS Dječijih sela BiH.

„Već tradicionalno 23. lipnja se u svih 134 zemlje svijeta u kojima radimo, obilježava kao Dan SOS Dječijih sela, te rođendan Hermanna Gmeinera, utemeljitelja organizacije. Naša želja je bila ove godine u Bosni i Hercegovini taj dan obilježiti videomappingom, odnosno osvjetljavanjem značajnih građevina u tri grada – Sarajevu, Mostaru i Tuzli, te tako podsjetiti građane na naš rad i inspirirati ih da podrže misiju prema kojoj želimo osigurati da nijedno dijete ne odrasta izvan porodice. Ovi gradovi nisu slučajno odabrani, naime, u njima realiziramo naše programske aktivnosti, te smo ovaj, za nas poseban dan, željeli podijeliti sa našim prijateljima” – istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

Sve aktivnosti realizirane u protekle 23. godine, koliko SOS Dječija sela djeluju u Bosni i Hercegovini, bile su i još uvijek suodgovor na potrebe zajednice – djece i mladih bez roditeljskog staranja, te djece i porodica u potrebi. Ponosni smo na porodični model brige i činjenicu da su u proteklim godinama, stotinama djece sarajevske i gračaničke SOS porodice pružile i još uvijek pružaju toplo okruženje, ljubav, brigu i posvećenost SOS roditeljai cijelog tima ljudi; Programi jačanja porodica, koje realiziramo u Sarajevu, Mostaru, Gračanici, Maglaju, Goraždu i Srebrenici imaju za cilj da osnaže i održe na okupu roditelje i djecu;a Programi za mlade, pokrenuti u Sarajevu i Tuzli, direktan su odgovor na potrebu mladih ljudi da se osposobe kako bi što lakše dostigli finansijsku samostalnost.

sos-tuzla23062017

„SOS Dječija sela BiH su opredjeljenja da i dalje djeluju u našoj zemlji, te da svojim programskim aktivnostima, prilagođenim potrebama djece, mladih i porodica u potrebi, budemo njihov vjetar u leđa, te im pomognemo na putu ka uspješnoj samostalnosti. Iskrenu zahvalnost za naše dosadašnje uspjehe, dugujemo i svim prijateljima i partnerima koji su na bilo koji način bili podrška, te pozivam sve one koji su u prilici da nam se pridruže, kako bismo širili mrežu i krug prijateljstva i partnerstava“ – dodao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

sos-mostar23062017

SOS DJEČIJA SELA BIH U BROJKAMA:

Dnevno SOS Dječija sela BiH brinu za preko 1.000djece i porodica na 5 programskih lokacija

2 SOS Dječija sela, 28 SOS porodica, 279 djece i mladih bez roditeljskog staranja u direktnoj brizi

6 SOS Programa Jačanja porodica sa325 porodica i870 djece i mladih

2 SOS Programa za mlade

2 Centra za rani rast i razvoj

23 godine iskustva u BiH

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI