fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Los Rosales iz Mostara dobitnik specijalnog priznanja

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Danas je u Mostaru grupa frankofonih ambasadora u Bosni i Hercegovini uručila specijalno javno priznanje Most za budućnost - Le pont pour l’avenir” Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales iz Mostara.

Svečanoj ceremoniji su prisustvovali ambasadori Belgije, Francuske, Njemačke, Rumunjske, Suverenog malteškog vojnog reda, Španjolske, Švicarske i Vijeća Europe, direktorica Centra, roditelji i djeca koja pohađaju ovu ustanovu, kao i županijski ministar obrazovanja Rašid Hadžović i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, prenosi Starmo.ba.

“Danas smo u Mostaru da bi uručili naše priznanje “Most za budućnost” instituciji “Los Rosales” koja se u ovoj oblasti posebno ističe. „Los Rosales“ je organizacija koja od kraja oružanog sukoba 1992-95. godine za djecu sa poteškoćama u razvoju kako bi im osigurala najviši stupanj samostalnosti. „Los Rosales“ za slogan ima: “Želimo isto što i vi: da budemo prihvaćeni kao sto smo”. Od svog osnivanja, „Los Rosales“ je pružao brigu svoj djeci kojoj je bila potrebna, bez obzira na njihovo porijeklo. Kroz svoj rad, „Los Rosales“ pokazuje da postoje veći izazovi za čovječanstvo od onih koji sami sebi namećemo i da se bolje s njima suočiti zajedno. “Los Rosales“ tako gradi brojne mostove u društvu i doprinosi dijalogu između naroda.

Ono što danas donosimo – poredovog priznanja – je naša najiskrenija podrška. Čuli smo vašu poruku i želimo da se čuje što dalje. Svaki građanin ove zemlje mora se smatrati bogatstvom, mora se smatrati produktivnim članom društva i potrebno je ga ohrabriti da se razvija u tom pravcu. Uvjereni smo da je ova inicijativa, koja je pokrenuta 1995. godine u kritičnom kontekstu koji dobro poznajemo i u ovom gradu, posebno simboličnom po svom Starom mostu, može biti primjer ostatku građana ove zemlje.

„Los Rosales“ se dvostruko bori; za socijalnu inkluziju i za međuljudski i međukulturalni dijalog. Zadovoljstvo nam je, i čast,uručiti naše priznanje ovoj organizaciji uoči 20. marta/ožujka, Međunarodnog dana Frankofonije, dana na koji se slavi dijalog i univerzalne vrijednosti mira, saradnje, solidarnosti i održivog razvoja” – stoji, između ostalog u Izjavi grupe frankofonih ambasadora u Bosni i Hercegovini.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});