fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Humanitarni koncert za Markicu Andričića u Prozoru

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

PROZOR - Humanitarni koncert za Markicu Andričića održat će se u Prozoru 06. travnja u Domu kulture s početkom u 19 sati, potvrđeno je za Dnevno.ba večeras iz Organizacijskog odbora ovog hvalevrijednog događaja čime mještani Prozora dokazuju ili bolje rečeno potvrđuju svoju širokogrudnost, odnosno humanu stranu koja ovdašnji narod odavnina krasi.

Na koncertu nastupaju: Sinovi Hercegovine, Marija Krnić-Cerovac, Marko Bošnjak, Zdravko Čurić i DJ- Rajko Raja Ternovšek, no nisu isključena ni neka dodatna iznenađenja, pa ukoliko budete u mogućnosti naša preporuka je da svakako budete dijelom ovog glazbeno-humanog spektakla i na taj način pomognete Markici, koji Vas uistinu treba i koji zaslužuje Vašu pomoć.

Cijena ulaznice je 5 KM, dok dodatne dobrovoljne priloge možete uplatiti po vašoj želji i mogućnosti.

Obitelj Andričić se inače u liječenju svoga Markice snalazi kako može, ali je na izmaku snaga. Hrabra majka Anđelka (53) neumorno i nadljudskim snagama brine za svoje troje djece – Markicu koji boluje od cerebralne paralize i njegove dvije sestre, od kojih je jedna redovita studentica na Hrvatskim studijima, a druga vrlo dobra učenica koja pohađa osmi razred osnovne škole.

Ovo nije prvi put da se obitelj Andričić spominje u medijima. Gospođa Anđelka već je bila primorana tražiti pomoć 2012. godine.

Razlog – siromaštvo, bijeda i neimaština. S obitelji je tada živjela u zagrebačkom Zapruđu, u stančiću od svega 29 metara kvadratnih, koji nije bio primjeren za život. Gradonačelnik joj je nakon toga osobno uručio ključeve za novi stan u Jelkovcu, gdje od tada boravi s djecom, kako je navedeno na Facebook stranici Per aspera ad astra.

Markica sada već mjesecima ima otvorene dekubitalne rane koje su nastale zbog čestih boravaka u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević uslijed infekcije mokraćnog mjehura koja se pojavila 2014. godine. Liječnici u Zagrebu preporučili su rezanje obje noge u kuku na što ni Markica ni majka nisu pristali.

U lipnju prošle godine obratili su se liječnicima u Njemačkoj, a zatim i u Austriji. Liječnici su pristali na operaciju. No, kako majka Anđelka kaže, na traženje objašnjenja u nadležnim bolnicama gdje je Markica hospitaliziran nije naišla na ikakvo razumijevanje.

“Vodim bitku od petog mjeseca. Doktor me zastrašio, obratila sam se 5. lipnja i predsjednici koja je samo proslijedila molbu ministru Kujundžiću, a koji se nije nijednom oglasio. Na njegov odgovor čekamo od 28. lipnja prošle godine”, očajno je jednom prilikom za RTL kazala majka Anđelka.

Akciju prikupljanja pomoći za Markicu organizirala je Ivanka Pavković Peranović, jedna sjajna osoba koja se već isticala i u drugim humanitarnim akcijama i koja ima iznimno veliko srce, a koja vuče korijene upravo iz Rame, te je najzaslužnija i za organizaciju predstojećeg koncerta.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});