fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Jedite jaja na ovaj način i vaš organizam će vam biti zahvalan

Autor: Dnevni avaz

Istraživanja dokazuju da se karcinom, dijabetis i srčana oboljenja mogu spriječiti reguliranjem režima ishrane i ubacivanjem jaja u redovan jelovnik.

Mnogi izbegavaju jaja zbog straha od salmonele ili kolesterola, ali jaja su bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom, pa su odličan lijek protiv upalnih procesa u tijelu i spriječavaju štetu koju mogu stvoriti slobodni radikali u reakciji sa ćelijama u organizmu.

Stručnjaci ističu da je najzdravije jesti tvrdo kuhana i poširana jaja, jer imaju najmanje kalorija.

Također, preporučuje se fritata spremljena na tihoj vatri. Stručnjaci se slažu da je važno dobro skuhati jaja kako biste izbjegli rizik da dobijete salmonelu. Savjetuje se i da za pripremu jaja koristite biljno ulje, poput kokosovog.

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});