fbpx

Nevjerojatne stvari koje vam mogu pomoći lakše prebroditi simptome PMS-a

Autor: B92.NET

Svaka žena zna koliko PMS može biti naporan i težak. Otkrivamo vam što možete uraditi kako biste olakšali simptome i lakše prebrodili PMS.

Ovo su neke od najčešćih stvari koje utječu na to da vaš PMS bude još neugodniji:

Stres

Vjerovali ili ne, loš dan na poslu može jako utjecati na vaš PMS tog mjeseca. U jednom istraživanju je otkriveno da su žene koje su imale puno stresa na poslu izvještavale da su im simptomi bili mnogo intenzivniji nego prethodnog mjeseca kada nisu bile pod stresom. Potrudite se izbjegavati stresne situacijie i krenite na jogu ili pak, sebi ugađajte toplim kupkama.

Ugljikohidrati

Ugljikohidrati su povezani s dobivanjem kilograma, a masne ćelije razvijaju puno estrogena koji je povezan s jakim simptomima PMS-a. Najgore namirnice su čips, kruh i kukuruz. S druge strane, velika količina šećera ima isti utjecaj.

Kava

Previše kave i energetskih napitaka dovest će vaše raspoloženje u različita stanja. Znanstvenici su otkrili da je zapravo kofein glavni uzročnik koji dovodi do promjene raspoloženja tijekom “onih dana”. Ukoliko ste u PMS-u razmislite o tome da smanjite unos kave i energetskih napitaka.

Manjak seksa

Istraživanja su otkrila da žene koje imaju redovan seks, PMS i ne osjete. Razlog je u tome što orgazmi tijekom seksa pomažu da uterus bude opušten, a također i endorfin se oslobođa što ima povoljan učinak na organizam.

Ne vježbate

Žene koje ne vježbaju, posebno one koje ne prakticiraju kardio vježbe, imaju pojačane PMS simptome. Naravno, vježbe utječu i na smanjenje spomenutog stresa, tako da će vam teretana biti od velike pomoći.

Autor: B92.NET

ZADNJE VIJESTI