fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Otvorena ambulanta opće obiteljske medicine u JU Dom umirovljenika u Tuzli

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - U Tuzli je danas upriličeno svečano otvaranje ambulante opće-obiteljske medicine u JU Dom umirovljenika Tuzla. Ambulantu je svečano otvorio Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, a skupu su se obratili i Mirsad Bakalović, direktor JU Dom umirovljenika Tuzla, te Suad Bijedić, direktor JZNU Dom zdravlja Tuzla.

”Ovo je 25 ambulanta na području grada, izvan prostorija Doma zdravlja Tuzla. Namijenjena je mjesnim zajednicama Kula i Jala. Nema razloga da idu, pogotovo starije osobe i da prelaze ovu prometnicu, do Doma zdravlja Tuzla, evo ovdje im je to blizu. Ambulanta se odnosi i na korisnike JU Dom umirovljenika Tuzla. Ovo je dio naše ukupne politike prema starijim osobama. Mi već tri godine, jedini u BiH, osim nas u bivšoj Jugoslaviji to radi samo još Sombor, dajemo kućnu njegu starijim i iznemoglim osobama. I sada širimo tu lepezu. Radeći ove tri godine vidjeli smo da postoje i neke druge usluge koje su potrebne starijim i iznemoglim osobama, osim tuđe njege. Ovo je dio te ukupne brige, jer će ova ambulanta dobro doći starijima u ovim mjesnim zajednicama, ali dobro doći i svima. Da ovdje budu njihovi kartoni, decentralizacija. Neki govore da treba praviti još jedan Dom zdravlja, a već imamo 25 ambulanti pri Domu zdravlja širom Tuzle. Ovo je važan korak da se Dom zdravlja primakne pacijentima” – izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

Otvaranjem ambulante stvaraju se uvjeti da korisnici Doma umirovljenika Tuzla dobijaju i usluge primarne zdravstvene zaštite. Također, ambulanta je dostupna i građanima mjesnih zajednica Kula i Jala, uspostavljena je u suradnji s Javnom zdravstveno-naučnom ustanovom Dom zdravlja Tuzla, a sredstva je osigurao Grad Tuzla. Ambulanta je smještena u zapadnom krilu Doma umirovljenika Tuzla.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});