fbpx

Popravak zuba više nije problem

Autor: Oslobođenje

SARAJEVO - Od 1. studenog do sada Centar je pružio usluge za više od 20 djece i odraslih s poteškoćama u razvoju.

Na Stomatološkom fakultetu sa klinikama od 1. studenog djeci s poteškoćama u razvoju pružaju se besplatne oralnokirurške i stomatološke usluge. Roditelji djece prezadovoljni su jer konačno njihovi mališani na jednom mjestu mogu dobiti kompletnu uslugu i ne moraju kao nekada izdvajati velike iznose novca da bi im se popravio ili izvadio zub.

Admir Čeljo, predsjednik Savjeta roditelja EDUS-a, ističe da od roditelja dobija pozitivne povratne informacije o pruženim uslugama u ovom centru.

“Roditelji koji su vodili djecu jako su zadovoljni. Centar je odlično organiziran, pruža sve ono što je potrebno za ovakve zahvate koji su specifični, jer da bi se popravio ili izvadio zub, dijete se mora uspavati” – kazao je Čeljo.

Od dr. Selme Jakupović, direktorice zdravstva na ovom fakultetu, saznajemo da je do sada Centar pružio usluge za više od 20 djece.

“Centar radi tri dana u tjednu. Naše usluge mogu dobiti i djeca iz drugih županija uz odobrenje ZZO-a. Prije nego što pacijent dođe kod nas, on mora dobiti suglasnost od pedijatra ili interniste, te anesteziologa da bi mu se mogao raditi određeni zahvat. Onda se vrši pregled, te zakazivanje operacije” – pojasnila je dr. Jakupović.

Autor: Oslobođenje

ZADNJE VIJESTI