Rade Bošnjak održao sastanak s predstavnicima Udruge dijabetičara „Insula“

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, Rade Bošnjak, sa suradnicima primio je predstavnike Udruge dijabetičara „Insula“.

Ovo je drugi sastanak predstavnika Zavoda s predstavnicima ove udruge, a cilj održanog sastanka bio je razgovor o pravima osiguranika oboljelih o dijabetesa u Hercegovačko – neretvanskoj županiji kao i mogućnosti unaprjeđenja istih.

Predsjednik udruge „Insula“, Mislav Sapić, zahvalio se predstavnicima Zavoda na upriličenom sastanku te istakao probleme osiguranika oboljelih od dijabetesa kako i prijedloge za prevazilaženje istih. Također, Stapić je naveo je i neke primjere iz drugih županija/kantona kako i primjere iz okruženja koji se odnose na prava osoba oboljelih od dijabetesa.

„Ne trebate osjećati zahvalnost zbog današnjeg sastanka, to je naša obveza i poslanje jer ovo je kuća svakog našeg osiguranika. U svakoj od županija stanje je različito jer svaka županija raspolaže različitom kapacitetima i uvjetima u sustavu zdravstva. Kada je riječ o našoj županiji mi smo neusporedivo više opterećeni zbog kompleksnosti sustava u kojemu djelujemo. Vaši prijedlozi i sugestije svakako su nam pomoć u daljnjem projiciranju i odlučivanju. Također, pored vaših zahtjeva Zavod trenutno ima još osamnaest zahtjeva koje smo dobili od drugih udruga i pojedinaca, a svi zaprimljeni zahtjevi odnose se na proširenje prava osiguranika na ortopedska i druga pomagala ili proširenje prava na lijekove s liste lijekova. Svim ovim zahtjevima pristupamo s dužnom pozornošću i u tijeku smo izrade analize stanja i uspostave prioriteta za eventualna proširenja postojećih prava. Cilj nam je raspoloživa sredstva koristiti na najracionalniji mogući način, a na zadovoljstvo i osiguranika i zdravstvenih djelatnika“ – kazao je direktor Bošnjak.

Tijekom sastanka predstavnicima Udruge „Insula“ pojašnjen je financijski plan Zavoda, odnosno način raspodjele sredstva za ukupna prava iz zdravstvene zaštite.

Zaključak s održanog sastanka bio je kako će se predstavnici Udruge „Insula“ ponovo sastati s predstavnicima Zavoda u krajem mjeseca rujna, a prije definiranja konačnih prijedloga planova za 2018. godinu kako bi razgovarali o mogućnostima Zavoda u narednoj godini u odnosu na zahtjeve udruge „Insula“ i u odnosu na sve zahtjeve kojim Zavod bude raspolagao do ovoga vremena, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI