fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Spavate li goli – Skinite sve sa sebe – ovdje su razlozi zašto

Autor: Dnevno.ba

GRAB/LJUBUŠKI - Naše tijelo cijeli je dan sputano slojevima odjeće, genitalije su konstantno u nezdravom okruženju, a razina hormona ljubavi i sreće je niska - golotinja sve to mijenja...

Genitalije “dišu” – a to je za njih puno zdravije od boravka u vlažnom, toplom i sputanom okruženju (vagina će biti manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermija). Osim toga, spavanje bez ijedne krpice na sebi ima još nekih prednosti. Prva je ta što ćete se osjećati slobodno, a time ćete i spavati bolje. Ništa vas neće ometati dok se okrećete, ništa vas neće zatezati, lijepiti vam se za tijelo itd, pišu 24 sata.

Također, odlazak na spavanje potpuno gol snižava razinu stresa u tijelu, a time i razine kortizola. U isto vrijeme luči se više oksitocina – poznatog i kao hormona ljubavi i sreće.

I seksualni život će vam procvjetati jer više neće biti ničega između vaše kože i kože vašeg partnera, a to može biti vrlo uzbudljivo. Kad smo kod toga, postoje znanstveno utemeljene tvrdnje po kojima naše tijelo izlučuje više oksitocina kad se s partnerom mazimo posve goli, nego s odjećom na sebi.

Spavanje bez pidžame dobro je i zato što je tada temperatura tijela niža, odnosno nema dodatnog sloja koji ga grije (posebno ljeti), a istraživanja su pokazala kako se bolje spava u hladnijem okruženju.

I za kraj, još jedna malena prednost – pazite li na kućni budžet imajte na umu da ćete imati manje rublja za pranje ako ne nosite pidžame, a time i nešto više novca u džepu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});