fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Suradnja Koalicije organizacija s invaliditetom i ZZO HNŽ-a se nastavlja

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Danas je u Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ-a održan sastanak predstavnika Zavoda s predstavnicima Koalicije organizacija osoba s invaliditetom HNŽ-a „Zajedno smo jači“.

Cilj sastanka bio je razmatranje zahtjeva Koalicije vezanih za reviziju Liste ortopedskih i drugih pomagala.

Direktor Zavoda, Rade Bošnjak, predstavnicima Koalicije zaželio je dobrodošlicu i istakao kako je sastanak s Koalicijom osoba s invaliditetom prvi u nizu sastanaka koje Zavod planira održati s udrugama osiguranika koje su se obratile Zavodu s određenim zahtjevima vezanim za prava osiguranika iz zdravstvenog osiguranja.

„S ciljem transparentnijeg poslovanja i partnerskog odnosa kojeg želimo kontinuirano razvijati s našim osiguranicima želja mi je informirati vas o visini sredstava kojima Zavod raspolaže i načinom utroška istih. Skoro 80% sredstava Zavod izdvaja za zdravstvene ustanove, odnosno zdravstvenu zaštitu i po tome smo vodeći u F BiH. Za druga prava osiguranika (financiranja lijekova s liste lijekova, liječenje izvan županije, naknada plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad i ortopedska pomagala) izdvajamo nešto manje od 14% sredstava. Po visini ovih izdvajanja na posljednjem smo mjestu o odnosu na sve druge županije koje izdvajaju od 18% do 27% ukupnih sredstava u ove svrhe. U cilju povećanja zadovoljstva osiguranika, Financijskom Planom Zavoda za 2018. godinu, planirana sredstva za nabavu ortopedskih i drugih pomagala s ranijih 1.900.000 KM povećali smo na 2.700.000 KM. Planirana sredstva želimo rasporediti i utrošiti na najracionalniji mogući način kako bi povećali zadovoljstvo osiguranika koji koriste ortopedska i druga pomagala“ – kazao je direktor Bošnjak.

Jasna Rebac, predstavnica Koalicije OOSI „Zajedno smo jači“ zahvalila je Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ-a na izuzetno dobroj i intenzivnoj suradnji te razumijevanju potreba osoba s invaliditetom.

Danijela Kegelj, predstavnica Udruge „Vedri osmijeh“ istakla je vidno poboljšanje u kvaliteti ortopedskih pomagala koje je direktno povezano s ugovorima koje Zavod potpisuje s dobavljačima od kojih zahtjeva odgovarajuću kvalitetu ugovorenih pomagala kao i obvezu ugovornih dobavljača da osiguranike educiraju o načinu korištenja pomagala koje isporučuju te vršite redovito servisiranje istih.

Mirna Mezit direktorica “Los Rosalesa”, Igor Ledić predsjednik Udruge za Down sindrom kao i Lejla Lelić predsjednica Koalicije OOSI u HNŽ-a imali su pozitivne komentare i riječi pohvale za dosadašnju suradnju Zavoda i Koalicije kazavši kako su sa Zavodom uvijek korak naprijed i kako se nadaju da će tako biti i u budućnosti.

Stručna služba Zavoda je zahtjeve Koalicije osoba s invaliditetom vezane za izmjenu Liste ortopedskih pomagala prepoznala kao zahtjeve koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, te će isti biti sastavni dio revizije Liste ortopedskih i drugih pomagala planirane za tekuću godinu, navodi se u priopćenju Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});