fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

TK: Od srpnja primjena elektronskih zdravstvenih knjižica

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Izrada elektronskih knjižica je potpuno besplatna, jer je izbjegnuto njihovo tiskanje, odnosno kod liječničkih pregleda i zdravstvenih usluga koristit će se jedan od identifikacijskih dokumenata.

Za razliku od nekih drugih županija, uvođenje elektronskih knjižica će u Tuzlanskoj Županiji biti potpuno besplatno kako za osiguranike tako i za sami Zavod.

„Korisnici elektronskih zdravstvenih knjižica neće imati više potrebu za ovjerom knjižica, nego će svoju provjeru vršiti korištenjem usluge u samom domu zdravlja ili bolnici na području TK“ – kazao je direktor ZZO TK Mirsad Hodžić.

Pomoćnik direktora za IT sistem ZZO TK Emir Alibašić istaknuo je kako u slučaju da su se opredijelili za tiskanje elektronskih legitimacija kao u drugim županijama, takav projekt bi koštao oko četiri milijuna maraka što bi zahtijevalo od svakog osiguranog lica dodatne troškove.

Provjera podataka osiguranih lica vršit će se putem nekog osobnog identifikacijskog dokumenta, koji na sebi ima kodiran matični broj.

Elektronske knjižice označit će i kraj ovjeravanju knjižica i bržu naplatu usluga, te što je najvažnije osiguranicima uštediti dragocjeno vrijeme.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});