fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Anto Šimić Čiko

VIDEO: Djeca su vojska najjača i oni su budućnost svakog uređenog društva

Autor: Anto Šimić Čiko / Dnevno.ba

ŽIVINICE - Prva nedjelja u listopadu tradicionalno se obilježava kao „Dječja nedjelja“, prilika svim institucijama Bosne i Hercegovine da prepoznaju važnost svakog djeteta i adekvatno reagiraju u svakoj situaciji njihovog odrastanja.

Tim povodom je Centar „Vrati mi osmijeh“ Živinice u svom dnevnom centru danas (05.10.2017. godine) organiziralo druženje u svojim radionicama poput „arti i kreativno-edukativnih radionica“ sa svojim dugogodišnjim suradnicima Udruženja „Majke hendikepirane djece“ TK-a iz Tuzle.

Centar „Vrati mi osmijeh“ egzistira od 2008. godine, koji su prve svoje korake počeli u Dječjem obdaništu Živinice, da bi 2012. godine dobili na privremeno korištenje prostorije kasarne bivše JNA u Ljubačama, kada je i uslijedio njihov uspon u radu, o čemu nam pojedinosti iznosi Predsjednica Udruženja Centra „Vrati mi osmijeh“ Živinice g-đa Suada Omić:

„Centar trenutno broji 125 korisnika, razvrstani su po grupama i dolaze tri puta tjedno s kojima rade diplomirani defektolozi. Moram naglasiti dobru dugogodišnju suradnju s Udruženjem „Majki hendikepirane djece“ iz Tuzle i danas zajedničkim radom i zbližavanjem radimo na izradi ukrasnih predmeta. Također imamo veoma dobru suradnju s lokalnom zajednicom, odnosno općinom Živinice koja nam pruža nesebičnu podršku, kao i privredni subjekti, što nas je i ohrabrilo na izgradnju novog objekta koji će služiti kao trajni smještaj korisnika Centra „Vrati mi osmijeh“. Naravno da ćemo u novom objektu imati daleko bolje uvjete za rad i boravak naših korisnika, kao uposliti diplomirane defektologe koji će imati svoje urede, čime ćemo stvoriti daleko bolje uvjete našim korisnicima. Smatram da ova populacija nema dovoljnu pažnju šire društvene zajednice, što je dodatno opterećenje za osobe s teškoćama u razvoju, njihove roditelje i staratelje“.

Djeca su vojska najjača i oni su budućnost svakog uređenog društva bez obzira na njihovo psihofizičko stanje, što šalje upozorenje svim relevantnim institucijama BiH da napokon počnu ozbiljno razmišljati i poduzimati adekvatne mjere za njihovu budućnost, čija je egzistencija krajnje zabrinjavajuća.

Autor: Anto Šimić Čiko / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});