fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Uznemirujuće – šokirali se kada su joj otvorili trbuh!

Autor: Likemag.rs

MEXICO CITY - Kao i mnogi od nas, i ova žena se plašila odlaska kod liječnika, tj. onog što bi od njega mogla čuti! Ali, došlo je vrijeme, kada odlaganje više nije bilo opcija.

Budimo iskreni, svako od nas se uspaniči kad je riječ o vlastitom zdravlju. Usprkos apelima za odlazak na preventivne preglede, mnogi od nas posjete liječnika tek kada nešto ozbiljno nije u redu.

Mnogi čak i tada biraju da ostanu kod kuće, nadajući se da će sve proći samo od sebe. Tako je i slučaj sa ženom iz Meksika. Punih pet godina u njoj je rastao tumor, koji je prijetio da ugrozi njen život, na mnogo načina.

tumor06122016

Mercedes Talamantes je punih pet godina živjela sa ovim u stomaku. Tumorozno tkivo dostiglo je težinu od 60kg. Ova 51-godišnja žena je tek nakon uvjeravanja porodice, odlučila da se obrati liječniku.

Hitno je prebačena u bolnicu Cabo San Lucas u Meksiku, gdje je tim stručnjaka radio na intervenciji uklanjanja tumora. Talamantesova priznaje da je u posljednje dvije godine jedva hodala i imala poteškoća s disanjem.

Nakon što je tumor uklonjen, osjećala se preporođeno. Kirurški tim, na čelu sa dr. Gilbertom Inzunza Salazarom, uložio je četiri puna sata za uklanjanje tumora.

mercedestalamantes06122016

Sa tumorom, kirurzi su uklonili polovinu ženine težine, ali i jajnike, koji su bili zahvaćeni tumorom. Intervencija je izvedena u posljednji tren! Ova izraslina od 60kg, ženu je umalo koštala života. Riješila se pravog košmara!

Uklonjen joj je samo jedan jajnik, ali njen život se polako vraća u normalu.

“Osjećam se preporođeno! Kada sam, nakon operacije, prvi put prošetala, osjetila sam kao da hodam po oblacima. Prije par godina, zabilježen je sličan slučaj: Mlada žena iz Perua je mislila da je trudna, a zapravo joj je iz stomaka izvađen tumor težak 15 kg.
Pogledajte kako je izgledala operacija:

https://www.youtube.com/watch?v=k6u1y8Lo9DQ

Autor: Likemag.rs
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});