fbpx

20 modernih tehnologija u automobilu koji zbunjuju mnoge vozače

Autor: Dnevno.ba

Četiri od deset vozača smatraju da ne iskorištavaju svoje automobile na najbolji način, jer ih zbunjuje tehnologija poput tempomata, automatiziranog parkiranja i kočenja, piše Revija HAK.

Više od polovice vozača (55%) priznaje da nisu ni shvatili da njihov automobil ima određene značajke kao što je pomoć pri skretanju u traku (18%) ili upozorenje za mrtvi kut (19%) i trebalo im je minimalno šest mjeseci da otkriju te značajke.

Više od trećine (68%) od 500 anketiranih vlasnika, koji imaju automobil mlađi od dvije godine, priznaje da se bore da u potpunosti razumiju sve što njihov automobil može, od sportskog načina rada i elektroničkih ručnih kočnica do povezivanja pomoću Bluetootha ili bežično povezivanje pametnog telefona.

Premda se gotovo tri četvrtine (73%) anketiranih opisuje kao tehnički potkovano, 31% kaže da se ne osjeća ugodno i sigurno koristeći neke od modernih gadgeta u vlastitim vozilima. Istraživanje je u Velikoj Britaniji naručio Hyundai, koji je također napravio kviz kako bi otkrio neiskorišteni potencijal moderne tehnologije u novim automobilima i dao vozačima znanje koje im je potrebno kako bi svoje iskustvo posjedovanja automobila učinili ugodnijim.

Dvadeset modernih tehnologija u automobilu koji zbunjuju vozače:

Tempomat

Pomoć pri parkiranju

Povezivanje različitih Bluetooth uređaja

Sportski način rada

Pomoć pri ostanku u prometnoj traci

Potpomognuto kočenje

Različita mjesta prekidača za svjetla za maglu

Bežično povezivanje/punjenje pametnog telefona

Elektronske ručne kočnice

Satelitska navigacija

Grijani volan

Kontrola klime

Glasovna aktivacija/prepoznavanje

Detekcija mrtvog kuta

Daljinsko pokretanje motora

Kamera za parkiranje unazad

Automatsko pokretanje vozila

Upozorenje na mrtvi kut

Masažna sjedala

Kamera od 360 stupnjeva

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI