fbpx

Alfa Romeo: Novi model svake godine do 2026., a nakon toga prelazimo samo na struju

Autor: dnevno.ba

Izvršni direktor Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato, u srijedu je rekao kako će kompanija predstaviti po jedan novi model svake godine do 2026. Sljedeće godine to će početi s proizvodnom verzijom malog crossovera Tonalea.

Tonale, koji je trebao biti predstavljen krajem ove godine, ipak će morati pričekati ožujak 2022. Mali SUV je odgođen zbog Imparatovog nezadovoljstva performansama plug-in hibrida. Elektrificirana Alfa Romeo mnogo je važna kompaniji zato što će od 2027. godine svaki novi Alfa Romeo biti u potpunosti električan, rekao je izvršni direktor.

Uz ovo, Imparato navodi kako će Alfa Romeo morati ‘poboljšati svoj poslovni model’, što uključuje dodavanje dva nova crossovera u postavu. Uz Tonale koji je baziran na Jeepu Compassu, priča se o još jednom manjem crossoveru koji će se pridružiti postojećem asortimanu.

Talijanski proizvođač automobila također je rekao da će se usredotočiti na proširenje svog uporišta na američkom tržištu. To bi moglo značiti pridruživanje navedenih crossovera Stelviju u SAD-u, no očekivanja tržišta u vezi s velikim vozilima sugerirala bi da manji crossover vjerojatno neće uspjeti.

Giulia i Stelvio, jedini modeli koji se prodaju u SAD-u, koriste Giorgio platformu, koju Alfa Romeo planira napustiti. Ona će biti zamijenjena velikom STLA arhitekturom koju će dijeliti s Maseratijem. Poznati su i planovi kompanije o usmjeravanju prema performansama i užitku u vožnji, a ne na tehnologiju.

Nedavno je Imparato rekao da ‘ne prodaje iPad s automobilom oko njega’, piše Jutarnji.hr.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI