Alpina B3, karizmatičnija sportska verzija Trice, nasvirana na 462 KS

Autor: dnevno.ba

U očekivanju novog Top Gun modela BMW M3, slavni bavarski tuner je predstavio luksuznu tuniranu verziju Serije 3, sa sportskim podvozjem i pogonom 4×4, koja stotku hvata za 3,8 sekundi i može potegnuti 303 km/h

Alpina Burkard Bovensiepen GmbH, tvrtka iz bavarskog Buchloea, specijalizirana za friziranje BMW-ovih modela, predstavila je luksuznu, friziranu verziju novog model Serije 3, limuzinskog (G20) i karavanskog (G21) – Alpina B3. Ovo je benzinska transformacija, a napravili su i dizelsku DS3 S.

Dobrodošla je to novost za ljubitelje nabrijane bavarske mehanike, svojevrsnog ‘BMW-a na kvadrat’, prije dolaska nove verzije tvorničkog Top Gun modela srednje klase BMW M3 (G80). Redni 6-cilindarski bi-turbobenzinac 3.0 ‘navijen’ je na 462 KS i 700 Nm, poboljšana je i aerodinamika.

Izvrsnim voznim svojstvima pomaže sportski Alpina- podvozje, pogon 4×4 sa stražnjim samokočnim diferencijalom  tipa Torsen i sportski dorađen 8-stupanjski automatski mjenjač ZF. U prepoznatljivom sportski-luksuznom izdanju do 100 km/h ubrzava za 3,8 sekundi.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI