fbpx
Foto: Facebook

Audi otkrio sudbinu modela A3

Autor: Dnevno.ba

Najavljenim umirovljenjem modela A1, ali i crossovera Q2 nakon samo jedne generacije mnogi se pitaju gdje je kraj i koji će Audi imati status ulaznog modela.

Ako A1 i Q2 odlaze u mirovinu, a u Audiju nemaju hrabrosti za novi A2, logično je pitanje hoće li A3 preuzeti status ulaznog modela u gami proizvođača iz Ingolstadta. Ni kompaktima se ne piše dobro zbog sve lošije tržišne pozicije, pa se mnogi s pravom pitaju hoće li A3 uopće dobiti nasljednika.

Upravo tu će Audi stati i zadržati A3 u asortimanu. To je osobno potvrdio izvršni direktor marke Markus Duesmann rekavši kako kompaktni model ima budućnost u njihovoj gami, a dobit će i novu ulogu: “Kad je u pitanju ulazni model, A3 ili nasljednik, to će biti ulazni model. Stoga, da, mogu potvrditi da ćemo nuditi gamu počevši od A3“, potvrdio je Duesmann.

Tu je otvoreno pitanje hoće li ponuda modela uključivati dvije izvedbe, Sportback i limuzinu, ili će Audi pored dvije izvedbe modela Q3 ponuditi još jedan crossover. Nešto slično može se naslutiti iz onog što radi Seat Cupra.

Podsjetimo, aktualni A3 predstavljen je 2020. godine, a na tržištu bi se morao zadržati sve do 2027. godine. Početna cijena za A3 je oko 221.000 kn, prenosi Index.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI