fbpx

Audijev najmanji crossover doživio redizajn: Novi izgled inspiriran je legendarnim Quattro modelom

Autor: dnevno.ba

Audi Q2 najmanji je crossover popularnog njemačkog diva iz Inglostadta.

Predstavljen je 2017. godine, a sada je došlo vrijeme za prve promjene. Tako je  na prednjem dijelu rešetka hladnjaka pomaknuta niže kako bi se stekao dojam da je automobil širi. Prednji usisnici zraka su također drugačijeg oblika, a bolje opremljeni modeli imaju tri uske letvice između poklopca motora i rešetke hladnjaka. Ovi detalji su inspirirani legendarnim Quattro rally modelom.

Kao i veći Q5, obnovljeni Q2 ima nova LED svjetla u standardnoj opremi, dok najbolje opremljeni modeli dolaze sa Matrix LED tehnologijom. Ova tehnologija kontrolira osvjetljenje i ne ometa vozače koji dolaze iz suprotnog smjera. Tu su i već poznati dinamični stražnji pokazivači smjera koji se “pune” prilikom svijetljenja.

U unutrašnjosti je nova ručica mjenjača, a redizajnirani su i ventilacijski otvori. Q2 je opremljen prilagodljivim prednjim sjedalima. Dio svake opreme su elektronska vrata prtljažnika, mogućnost povezivanja s pametnim telefonom, stražnji parking senzori i tempomat.

Sport, S Line i Black Edition modeli imaju 12,3-inčni digitalni ekran te 8,3-inčni Audijev digitalni kokpit kojim se može upravljati i glasovnim naredbama. Ovi modeli dolaze sa sportskim prednjim sjedalima te različitim modovima vožnje.

Oprema Black Edition uključuje crne detalje eksterijera, kao i unikatne 19 cola velike naplatke od legura, adaptivni sportski ovjes, stražnju kameru, dodatnu sigurnosnu opremu i adaptivni tempomat.

U početku će biti dostupan samo jedan motor, a to je 1,5-litarski četverocilindrični turbobenzinac koji razvija 150 KS i 250 Nm okretnog momenta. Može biti uparen sa šestostupanjskim ručnim ili sedmostupanjskim automatskim mjenjačem.

Dodatni benzinski i dizelski motori se očekuju krajem godine, a neki će biti upareni s pogonom na sva četiri kotača, a prve narudžbe se očekuju već u listopadu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI