Banjalučanin napravio prvi bosanski Ferrari

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Aleksandar Đokić iz Banje Luke predaje menadžment. Trenirao je nogomet, rukomet, boks, trčanje, streljaštvo, karate, kung fu. Više godina je proveo u Indiji. Kupao se u Gangu. U stanu ima dvije originalne japanske katane. Svira klavijature. I nedavno je napravio „bosanski Ferrari“.

“Svi prave automobile koji idu brzo, ali nitko ne vodi računa o vanjskom izgledu. Htio sam napraviti brza kola koja će biti i lijepa. Uzeo sam prednje farove od Peugeota, zadnje od Lancije. Morao sam dizajnirati ostatak karoserije da bih sve to uklopio” – kaže Đokić za Dnevni avaz.

Sam je, kaže, dizajnirao branike i usisnike za zadnji motor. Motore je uzeo od Opel Calibre, jer se pokazao kao dobar za prerade. Njegov „Ferrari“ još nije testiran na autoputu, ali će se uskoro i to dogoditi.

“Ti motori tvornčki imaju 205 konja, ali sam stavio veće turbine i čekam ljepše vrijeme. Vjerojatno ću izvući 500 konja iz oba motora. Sam rad na automobilu nije trajao dugo, ali je potraga za majstorima bila nepodnošljiva, jer nitko ne želi to raditi” – kazao je Đokić.

Proučavao religije

On dodaje da je oduvijek imao viška energije i različita interesiranja. Zbog toga je trenirao mnoge sportove i, na koncu, devet puta bio i u Indiji, koja ga je, kako kaže, opčinila.

“U Indiju sam prvi put otišao 1991. godine. Proučavao sam sve religije tada. Na televiziji sam gledao reportaže o Indiji i poželio sam da vidim kako to izgleda uživo” – priča Đokić.

Susjedima cijepao drva

“U mladosti sam imao mnogo energije. Stalno sam cijepao komšijama drva, nisam znao šta ću od snage. Na Velebitu, na minus 20, spavao sam 15 dana na kamenu. Bura je puhala toliko da nismo mogli podići šator. I tako dvadesetak godina. Smirio sam se tek oko četrdesete godine” – istakao je Đokić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI