Beograđani i Novosađani ponovo blokirali promet nezadovoljni cijenama goriva

Autor: Klix.ba

BEOGRAD - Četvrti dan zaredom vozači u Beogradu i Novom Sadu nastavili su blokirati promet nezadovoljni zbog, kako kažu, visokih cijena goriva u Srbiji.

Promet je bio blokiran na mostu Gazela u Beogradu, kod Sava Centra, u pravcu aerodroma, ali se nakon petnaest minuta blokade normalizirao .

Novosadski vozači su se odlučili zaustaviti saobraćaj oko 7:20 sati, a policija je snimala registarske tablice automobila koji su napravili zastoj.

Prethodnih dana u proteste su se uključili i vozači iz Šapca, Valjeva, Zrenjanina, Novog Pazara, Niša, Kragujevca, a zbog čega su stvorene kilometarske kolone te zaustavljen i gradski promet.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić proteste je nazvao politički motivirani te poručio da mnogi građani negoduju zbog blokade saobraćaja, ali su primorani stajati u koloni.

“Opozicija govori da je prosvjedovalo tisuću ljudi, ali ustvari dva automobila stanu ispred autobusa gradskog prijevoza na Pančevačkom mostu i onda iza njih se zaustave hiljade automobila i onda oni kažu da svi prosvjeduju “, rekao je Vučić

Autor: Klix.ba

ZADNJE VIJESTI