fbpx

Bio je najbolji auto svog vremena, a sada se prodaje kao nov

Autor: Index.hr

STUTTGART - Mnogi će se složiti da su godine u kojima je Mercedese kreirao Bruno Sacco bile zlatno doba slavne marke. S klasa je najbolji dokaz toga.

Sacco je stvorio bezvremenske modele. 190 (W201) i W124 vjerojatno spadaju u najbolje što je Mercedes u povijesti ponudio za mase, dok su najzahtjevniji na raspolaganju imali S klasu (W126) i SL (R129). A od svih njih najupečatljivija je ipak bila i ostala S klasa, mnogima najdraža generacija najprestižnijeg Mercedesa. Proizvodio se do 1991. godine, a i danas se mogu pronaći dobro očuvani primjerci.

Tražite li najbolje, navratite do Mercedesovog muzeja. Oni imaju 280 SE iz 1982. godine koji pokreće 185 KS snažan šestak. U kombinaciji ručnog mjenjača je i danas respektabilan na cesti, ima stotku za 10 sekundi, a vozi do 210 km/h.

I oprema je prvoklasna. Kožna sjedala su grijana, klima hladi, a krovni otvor radi na struju. Konkretni primjerak je vozio suncem okupanim cestama Portugala i prešao svega 36.000 km.

I sada ide ono najbolje, ovaj primjerak je obnovljen do zadnjeg vijka te ga je moguće otkupiti. Jedini problem bi mogla biti cijena od 47.890 eura sa uključenom garancijom od 12 mjeseci.

Uzevši sve u obzir, budite sigurni da je to iznos za koji dobivate dio povijesti, jedan od najboljih automobila svog vremena, ali i limuzinu koja će vas vjerojatno služiti desetljećima.

Autor: Index.hr

ZADNJE VIJESTI