BMW i Mercedes-Benz djelovati će pod istim krovom

Autor: Automobili.hr

Ono što je do jučer djelovalo nespojivo, danas se ostvaruje pa će od petka 22. veljače BMW i Mercedes-Benz djelovati pod istim krovom.

Odnosno, preciznije BMW i Daimler, u čijem je vlasništvu Mercedes-Benz. Suradnja koju su najavili još u travnju 2018. godine odnosi se prvenstveno na područje suvremene mobilnosti.

Njemački dvojac u posljednje vrijeme prisutan je u “Car sharing” sustavu zbog niza povezanih usluga kao što su; ChargeNow, Clever Taxi, Chaffeur Prive i mnogi drugi. Osnova razvoja i suradnje biti će nova mobilna aplikacija sa ciljem ponude funkcionalnosti svih prethodnih počevši od najma taksija do dijeljenja automobila, pristojbi za parkiranje, traženja električnih punionica i mnogih drugih značajki. Iako je suradnja dugo planirana, sada je dobila zeleno svjetlo od američkih vlasti.

Car sharing odnosno dijeljenje automobila baš poput elektromobilnosti, jedan je od pravaca u kojem će se automobilski svijet razvijati ili se već razvija. Zapravo, tvrtke koje se bave time već su upoznate, a u bližoj budućnosti navedeno će biti još razvijenije. Upravo taj razvoj uočen je od strane vodećih proizvođača automobila gdje sve više dolazi i do međusobne suradnje.

Autor: Automobili.hr

ZADNJE VIJESTI