fbpx

Češki gigant Škoda traži radnike svih profila među Hrvatima!

Autor: Jutarnji list

OSIJEK - Predstavnici češkog proizvođača automobila Škoda u potrazi za radnicima došli su u Hrvatsku. Oglasima po lokalnim medijima pozivaju zainteresirane na "audicije" na kojima će selektirati one koji će ispuniti njihove uvjete. Doznajemo da traže radnike svih profila.

Razgovore sa zainteresiranim mogućim budućim kadrom obavit će tijekom tjedna u četiri hrvatska grada; danas su u Osijeku, u srijedu u Sisku, u četvrtak u Karlovcu, a u petak u Zagrebu. Doznajemo da ova njihova akcija nema nikakve veze s autodilerima i predstavnicima Škodina brenda u Hrvatskoj, nego se rukovodi direktno iz Češke. Odande su zakupili prostore u hrvatskim gradovima u kojima planiraju održati razgovore za posao.

ManpowerGroup Češka Republika, proizvođač Škode, koji se nalazi u gradu Mladá Boleslav, u oglasima navodi da njihovi budući radnici mogu zaraditi od 1000 eura naviše, a pokriveni su im smještaj i prijevoz. Svaki od njih tijekom rada imat će svojeg koordinatora s mogućnošću učenja češkog jezika.

Češka tvornica oglas je objavila i na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a tu uvjeti nisu jednaki kao na reklami. Navodi se da se traže radnici na puno radno vrijeme, za rad u tri smjene, osiguran im je samački smještaj, ali ne treba zanemariti sljedeće činjenice: nema naknade za prijevoz, ponuđena plaća od 1000 eura navedena je u bruto iznosu, a smještaj poslodavac samo sufinancira, odnosno radnik pokriva troškove smještaja maksimalno do mjesečnog iznosa 120 eura. Kad se, dakle, odbiju porezi, troškovi smještaja i prijevoza, teško da će radnička plaća u Škodi biti veća od prosječne hrvatske plaće.

Autor: Jutarnji list

ZADNJE VIJESTI