FOTO: Luđi ste od nas, pa sam došao u Mercedesu od 1,5 mil eura na polaganje kamena temeljca za spomenik Mercedesu!

Autor: 24sata.hr

IMOTSKI - Kad smo čuli da negdje postoje ljudi koji su još “luđi” od nas, još zaljubljeniji u Mercedese, a to nam je bilo nezamislivo, jednostavno smo morali doći u Imotski, kaže Martin iz Stuttgarta, koji je 1200 km prošao vozeći se u sportskom SL 300 roadsteru starom pola stoljeća. Auto vrijedi oko milijun i pol eura.

U Imotskom je, naime, u nedjelju položen kamen temeljac za spomenik – Mercedesu. U jesen bi se svi putnici-namjernici trebali diviti skulpturi u formi Mercedesa W115, od kamena i u prirodnoj veličini. Spomenik će koštati oko 450.000 kuna, a da investiciju neće biti teško realizirati Ivan Topić Nota, predsjednik Oldtimer kluba Imotsk i jedan od glavnih inicijatora podizanja spomenika, ne sumnja.

Javljaju se donatori, polovica novca je već prikupljena, a drugu polovicu će također prikupiti sponzori – kaže Nota dodajući da će višak, ako ga bude, uplatiti za stipendiranje studenata slabijeg imovnog stanja.

Polaganje kamena temeljca blagoslovio je don Ivan Turić, zaljubljenik u oldtimere.

Ima ih 15-ak od kojih je pet Mercedesa i svi su u voznom stanju. U grad je došao sa zlatnom limuzinom 280 SL automatic. Svi njegovi oldtimeri su u voznom stanju.

Mercedes je bio znak moći, uspjeha. Vratiti se kući za upravljačem Mercedesa bila je poruka da si uspio – priča nam Mirko Perkušić vlasnik najstarijeg registriranog Mercedesa iz 1958., Pontona 180 D., izloženog na ulicama Imotskoga.

Sudeći po njegovim riječima u Imotskome nema onih koji nisu uspjeli. U Imotskoj krajini, naime, registrirano je oko 8100 Mercedesa a još blizu 4000 ih je neregistrirano.

Anti Dodigu Batiću su u prodavaonici Mercedesa u Njemačkoj darovali zlatni lančić sa njihovim znakom za 40 godina vjernosti Mercedesu.

Autor: 24sata.hr

ZADNJE VIJESTI