fbpx
Foto: Rolls Royce

FOTO Modernizirana verzija Rolls Royce Phantoma, po mnogima najluksuznijeg automobila

Autor: Dnevno.ba

Osim što je oličenje luksuza, Rolls Royce Phantom je po mnogima najbolje što autoindustrija može ponuditi.

Vjerovali ili ne, i takvi klasici danas prolaze određene redizajne. Naravno, sve to i nije previše bitno potencijalnim kupcima koji s popisa opcija mogu ionako birati sve što im padne na pamet. Ipak, obnovljeni Phantom Series II donosi neke manje estetske novosti, a koje će malo tko prepoznati, piše Index.

Nije ni bitno, jer vjerojatnost da vidite novi i “stari“ Rolls Royce na brdovitom Balkanu nisu baš prevelike. Ipak, recimo kako je RR-ov bezvremenski dizajn sada začinjen osvijetljenom prednjom maskom, vjerojatno po uzoru na gazdinski BMW. Ipak, to je logičan potez nakon što je isti dodatak ranije dobio Ghost.

Modernizirana su i prednja svjetla, a dobila su i efekt zvjezdanog neba. Na popisu novosti su i dva nova uzorka naplataka, među kojima je i retro dizajn s punim diskom, baš kao što je to imao RR prije stotinu godina.

Kompanija je na popis opcija stavila i rješenje vanjskog dizajna s manje kroma gdje su pojedini obrubi i lajsne izvedeni u crnoj boji. Navodno jer su kupci tako željeli. A kad smo kod želja kupaca u Rollsu naglašavaju da vlasnici sada sve češće voze Phantome, a nisu voženi na stražnjoj klupi, pa su stoga ugradili deblje kolo upravljača.

Konačno, tu je i Rolls-Royce Connected funkcija povezivanja mobilnog telefona i navigacijskog sustava. Putem Whispers aplikacije vlasnik prati poziciju automobila, ali i može mobilnim telefonom upravljati navigacijom.

Ispod poklopca nema novosti. 6.75 V12 twinturbo je i dalje tu, s 571 KS i 900 Nm. Kako je M760i ukinut ovo je jedini dostupan V12 model u BMW grupi. Recimo i kako 2024. dolazi Spectre, a potom i potpuno električni Phantom. Cijene nisu obznanjene.

Foto: Rolls Royce

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI