FOTO: Zar ovakvo podilaženje bogatašima nije sramota za Mercedes?

Autor: Dnevno.ba

PEKING - Spektakularni Mercedesov koncept Vision Maybach Ultimate Luxury, predstavljen na sajmu u Pekingu prošle godine, mogao bi da dobije serijski model.

Očigledno je Mercedes privukao pozornost dovoljnog broja ljudi da se razmisli o proizvodnji ovog nekonvencionalnog SUV-a, iako je mnoštvo onih koji na društvenim mrežama ostavljaju komentare tipa kako Mercedesu uistinu nije bilo potrebno ovakvo podilaženje bogatašima, jer objektivno odavno nije proizveden ružniji model nekog poznatog proizvođača automobila nego što je slučaj s ovim Mercedesom!

Ultraluksuzni Vision Maybach je baziran na prethodnoj generaciji GLS-a, ali sa karakteristikama sedana.

Zamišljen je kao električni automobil s pogonom na sva četiri kotača preko četiri elektromotora koji zajedno razvijaju 740 KS.

Međutim, s obzirom da je nova generacija GLS već primjećena s Maybachovom rešetkom hladnjaka, te da Mercedes uveliko testira AMG verziju GLS sa “63” specifikacijama, jasno je da je samo pitanje vremena i kada će spomenuti luksuzni SUV dobiti zeleno svjetlo.

U međuvremenu, iz Mercedesa isključuju mogućnost električne verzije GLS jer njegova platforma nije dizajnirana za tu vrstu pogona, prenosi B92.

Ali ključni faktor je taj što potražnja ipak ne bi mogla opravdati troškove proizvodnje.

Očekivana cijena – najmanje 200.000 eura.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI