fbpx

Glavni glumac Brzih i žestokih u električnoj zvijeri: U novom filmu okrenuo se automobilu na struju

Autor: dnevno.ba

Ovogo proljeća izlazi još jedan nastavao Fast and Furious pod nazivom 'Fast 9'.

Kako se neslužbeno doznaje, mogao bi biti to posljednji nastavak franšize koja se emitira još od početka tisućljeća.

No prema saznanjima CarBuzz-a, Vin Diesel u ovom nastavku bi trebao voziti električni Dodge Charger ogromne snage.

Čini se kako je i budućnost američkih “mišićavih” automobila električna jer se i Dodge oprašta od legendarnog V8 motora modelom Charger SRT Ghoul, nakon čega će se fokusirati na elektrifikaciju.

Umjesto hibrida, kompanija razvija prvi potpuno elekrični Dodge Charger SRT Hellcat nazvan eCharger. Električni “muscle car” je još uvijek u ranoj fazi razvoja, a iako će definitivno nedostajati gromoglasni zvuk Chargerovog V8 motora, preliminarni podaci o performansama su impresivni.

Ovu Dodgeovu zvijer će pokretati četiri motora koja će isporučivati nevjerojatnih 2.000 KS i 2.034 Nm okretnog momenta. Stoga će potpuno električni Charger parirati električnim superautomobilima kao što su Rimac C_Two, Lotus Evija i Pininfarina Battista.

Dodge eCharger će ubrzavati od 0 do 100 km/h za nešto iznad od 1,5 sekundi, dok će njegova maksimalna brzina iznositi 354 km/h.

Slika zasad nema, ali je jasno da će eCharger imati zatvorenu prednju masku te da će zadržati široku karoseriju. Specijalne oznake će ga razlikovati od standardnog Chargera SRT Hellcat.

Automobil ćemo vidjeti uskoro u filmu “Fast & Furious 9” u kojem će ga voziti glumac Vin Diesel, a ovo će biti prvi put da je jedan električni automobil imao veliku ulogu u popularnoj franšizi.

Očito više se ne vjeruje američkom “Muschle Car” kao nekada nego se sada prelazi isključivo na električni pogon.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI