IZNENAĐUJUĆE! Toyota je pala, evo koji proizvođač automobila postaje najvrijedniji na svijetu!

Autor: dnevno.ba

Na vrhu liste najvrjednijih proizvođača automobila u 2020. godini je Tesla, prati ju Toyota dok je od Volkswagena Tesla vrjednija više nego dvostruko. Tesla je tako prestigla Toyotu po tržišnoj vrijednosti te je postala najvrjedniji proizvođač automobila u svijetu. Toyota je nakratko preuzela prvo mjesto, a najnoviji podaci pokazuju da je Tesla opet na prvom mjestu. Tržišna vrijednost Tesle je 184 milijarde USD, što je za 4,3 milijarde američkih dolara više nego što vrijedi Toyota.

ENORMAN RAST

U proteklih 12 mjeseci Teslina dionica je porasla za gotovo 350 posto, dostigavši procijenjenu vrijednost veću za sedam puta nego u 2019. godini. Mnogi Teslu smatraju precijenjenom, s obzirom na isporučene količine vozila u svijetu. Razlog tome je i to što se Tesla promatra kao tehnološka kompanija koja se bavi proizvodnjom automobila, a ne kao automobilska kompanija. Spomenimo kako Apple, „majka svih tehnoloških tvrtki“, ima tržišnu vrijednost od 1,52 trilijuna USD.

Tesla je u proteklih 12 mjeseci, završno s 31. ožujkom 2020. godine, isporučila nešto manje od 400.000 električnih automobila u cijelom svijetu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI