fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Jaguar predstavio svoju novu limuzinu: XF kreće u pohod na hrvatsko tržište

Autor: dnevno.ba

Jaguar je javnosti predstavio obnovljenu verziju svoje popularne limuzine imena XF.

Novi XF Saloon u limuzinskoj verziji i XF Sportbrake u karavanskoj odlikuju se unaprijeđenim vanjskim izgledom, potpuno novom unutrašnjošću koja uključuje luksuzne nove materijale i povezanim tehnologijama koje su spremne za budućnost.

Izvana, tu je novi prednji branik s većim i nižim otvorima za zrak, koji vizualno povećavaju širinu. Ova vizualna širina je naglašena širom maskom hladnjaka koja ima mrežasti uzorak nadahnut Jaguarovim nasljeđem. Na otvorima za zahvat zraka na blatobranima sada se nalazi legendarni Leaper, lik jaguara u skoku.

Nova, supertanka, potpuno LED četverostruka glavna svjetla ugrađuju se kao standard u svim izvedbama, a dostupna je kao sustav automatskih dugih svjetala (Auto High Beam Assist) na modelima SE i HSE. Ova tehnologija koristi prednju kameru za automatsko prebacivanje između kratkih i dugih svjetala, sprečavajući tako zasljepljivanje vozača iz suprotnog smjera.

Dorade stražnjeg kraja uključuju širi branik i donji stražnji spojler u boji karoserije, koji vizualno snižava automobil. Okviri stražnjih svjetala na XF Saloonu sada su zatamnjeni.

XF ima potpuno novu unutrašnjost koja naglašava luksuz, unaprijeđenu povezivost i veću profinjenost. Uređenje vozačkog mjesta je dinamičnije i više je usmjereno na vozača. Nova, sportska središnja konzola, elegantnijeg profila, širi se prema armaturnoj ploči.

U srcu nove unutrašnjosti je integrirani, centralno postavljeni, zakrivljeni HD dodirni zaslon veličine 11,4 inča kojim se upravlja novim sustavom za informiranje i zabavu Pivi Pro. Nova sjedala odlikuju novim masažnim funkcijama i poboljšanom pokrivenošću grijanih i hlađenih područja. Opcija na svim modelima, ionizacija zraka u kabini poboljšava kvalitetu zraka zahvaljujući tehnologiji Nanoe, koja pomaže u uklanjanju alergena i neugodnih mirisa.

Novi Jaguar XF i XF Sportbrake se odlikuju probranim nizom motora Ingenium koji čine četverocilindarski benzinski i dizelski motori sljedeće generacije, pri čemu su dizelski motori opremljeni tehnologijom blagog hibrida.

Novi XF je dostupan isključivo uz automatski mjenjač s osam brzina, pogon na stražnje ili sve kotače i sljedeći izbor motora:

Dizel

204 KS, MHEV 2,0-litarski, četverocilindarski turbo, automatski mjenjač s osam brzina, pogon na stražnje/sve kotače
Benzin
250 KS, 2,0-litarski, četverocilindarski turbo, automatski mjenjač s osam brzina, pogon na stražnje/sve kotače
300 KS, 2,0-litarski, četverocilindarski turbo, automatski mjenjač s osam brzina, pogon na sve kotače

Benzin

250 i 300 KS 2,0-litarskog, četverocilindarski motor, automatski mjenjač s osam brzina.

Novi Jaguar XF i XF Sportbrake je moguće već sada naručiti putem interneta.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});