Kakva je veza između policajaca i kradljivaca vozila?

Autor: Ljubuski.info

SARAJEVO - Pojedini policajci iz Hercegovine, ne samo da nisu znali da se Miroslav Čepo bavi otkupom i rastavljanjem ukradenih vozila, nego su neki od njih uzimali dijelove iz automobila koja su dovožena kod Čepe, moglo se čuti u nastavku suđenja Danilu Cicoviću i drugima uhićenim u akciji Volan u Sudu BiH.

Pozdrav Čepi

Policajac MUP-a KS Nedim Mehremić govorio je o tome kako su neka ukradena vozila odvožena u Hercegovinu gdje su ih preuzimali Čepo ili Goran Nižić zvani Arafat.

Spona između Nižića, Čepe i kradljivaca bio je Puniša Purković-Sijedi, koji je stalno u raznim vozilima išao i Hercegovinu. Prije nego što bi došao do Čepe Purković je ostavljao vani mobitel i nalazio se s njim. Jednog od policijskih informanata koji je prevozio ukradena vozila zaustavila je policija u Tihaljini. Kad su shvatili da se ukradeno auto prevozi kod Čepe, jedan od policajaca je rekao:

Dajte nam samo taj kasetofon i pozdravite Čepu, rekao je Mehremić.

Ovaj svjedok je ispričao da je policija često obilazila Ulicu Jahorinski potok jer je tu, na potezu od jednog kilometra, tijekom 2014-2015. pronađeno preko 60 vozila. U jednom slučaju svjedok je, s timom za borbu protiv krađe vozila, u jednoj od garaža, pored napuštenih kuća u toj ulici, našao Škodu Octaviu ukradenu u Novom Sarajevu, vlasništvo umirovljenog policajca Nijaza Ganića. U to vozilo je postavljen GPS te je policija pratila njegovo kretanje. To auto je završilo u Bijeljini kod Saše Prpka, koji je rastavio vozilo, a policiji je kasnije priznao da je GPS bacio u rijeku.

Svjedok je ispričao da su GPS stavljali i na druga ukradena vozila poput Škode Superb koja je nađena u garaži u Jahorinskom potoku. Dodao je kako ga je tim vozilom umalo pregazio Srećko Trifković koji je bio skupa s Markom Šukom. Naime, kad su postavili GPS, policajci su počeli pratiti kretanje tog vozila i shvatili da ga svakodnevno vozaju i parkiraju na Palama, te s Pala dolazi u Sarajevo i da ga lopovi koriste u krađama drugih vozila kao “borbenjak”. Kad je policija vidjela da je “borbenjak” na Dobrinji, kod tržnog centra Bingo, organizovali su akciju kako bi uhvatili počinitelje. Da ne bi bila provaljena akcija, kontaktirali su preko kripto veze. Mehremić je u jednom trenutku u policijskoj uniformi stao pred Škodu Superb, no vozač Trifković je krenuo na njega. Svjedok je ipak uspio izbjeći udar vozila.

​Informacije

​Mehremić je ispričao da se na uviđaju pojavio Miroslav Škobo koga je policija iz RS-a ranije označila kao vođu kradljivaca vozila, dodavši da se Škobo kod svojih veza u policiji i sudu raspitivao kako je policija pronašla borbenjak.

Svjedok je ispričao kako je jedne prilike njegova skupina dobila informaciju da su Slaven Dakić i Nemanja Antonić-Lija na Dobrinju ukrali audi A3 u kojem je bilo 70-80 paketića marihuane. To vozilo je vraćeno vlasniku na Hreši, a razmjenu je organizirao upravo Škobo.

Autor: Ljubuski.info

ZADNJE VIJESTI