fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KAKVA SARADNJA! SUV s Dalekog istoka nastao u kolaboraciji s njemačkim divom!

Autor:

Iako je Kina najveće tržište novih automobila, prosječni poznavatelj auto industrije morao bi se misliti koji auto proizvođač dolazi iz te zemlje.

Naravno, razlozi su brojni, no bitna stavka je kako kineski proizvođači ulažu u europske divove, pa je primjerice novi vlasnik Volva div iz Kine, ali i situacija je obrnuta.

Jedan od takvih primjera i tvrtka JAC čiji model E-S4, a očekuje se u Europi u drugoj polovici ove godine.

VW je stekao i 75% dionica kineskog JAC-a, a prvi primjerci zajedničkog razvoja očekuju se već 2023. godine. Uspješno se i ostvaruje suradnja sa proizvođačem NIO, čija su hi-tech vozila uvijek popraćena izuzetno velikom medijskom pažnjom.

Novi model e-S4 nastao je u JAC dizajnerskom centru koji se nalazi u Torinu, na čijem je čelu Danijele Gaglione, nekadašnji glavni dizajner Alfa Romea. Odmah se vide nove agresivnije linije vozila, a  umjesto halogenih ugrađena su moderna LED svjetla sprijeda i straga, te značajna sigurnosna oprema od kojih se izdvaja šest zračnih jastuka, BOSCH 9.3 ABS sa ESP-om, ESC kontrola stabilnosti, pomoć pri kretanju uzbrdo, sustav podešavanja svjetlosnog snopa, sustav upozorenja napuštanja trake, predviđanje mogućeg sudara sprijeda, sustav mrtvog kuta vozila,  upozorenje na prelaske pješaka, LCA i mnogi drugi sigurnosni sustavi, sve u serijskoj opremi. Naravno, tu je i all round 360 sustav kamera.

Dimenzije vozila ostale su nepromijenjene, snaga motora 110 kw (150 KS) uz deklariranu potrošnju od 14.9 kWh/100 km, maksimalna brzina limitirana na 150 km/h, a kapacitet prtljažnika iznosi 520 litara. Uz to osvježena je i paleta boja te ih je ukupno pet u ponudi.

Najbitnija stvar je naravno doseg, koji će po WLTP standardu iznositi 450 km za što će biti zadužena Samsungova baterija snage 67 Kwh. Vrijeme punjenja do 80% kapaciteta baterije putem brzog priključka iznosit će 50 minuta, a novi on board charger u tri faze omogućit će i znatno brže AC punjenje kod kuće.

 

Osim toga na zahtjev europskih kupaca napravljena je mobilna aplikacija uz koji će se moći pratiti svi parametri vozila putem smartphone uređaja, a veliki info display od 10 inča obogaćen je aplikacijama Apple Carplay i Android auto, a novi su i LED instrumenti ispred vozača.

Očekivana prodajna cijena mogla bi biti od 36.000€.

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});