KIA NAJAVILA NOVITETE Pogledajte što će se sve naći na popisu novih usluga UVO Connect

Autor: dnevno.ba

Kia Motors širi spisak svojih usluga UVO Connect koje će biti raspoložive europskim vozačima, a nova pomagala 2. faze u nadolazećim će mjesecima biti raspoloživa kod svih novih i postojećih modela u Europi što će unaprijediti povezivost i upravljanje, a posljedično smanjiti stres na putovanjima.

Druga faza usluga UVO Connect kupcima nudi nekoliko novih prednosti, kao što su točnije vrijeme putovanja, navigacijsku asistenciju ‘zadnji kilometar’ kao i različita pomagala koja unaprjeđuju povezivost i upotrebljivost. Do njih će vozači moći pristupati pomoću unaprijeđene aplikacije UVO za pametne telefone ili putem infotainment sustava u vozilu.

“Težimo ka tome da predstavljamo tehnologije koje će olakšati naš život za upravljačem i biti intuitivnije. UVO Connect, koji je već raspoloživ kod većine naših modela, predstavlja središte našeg cilja tako da će nova ‘2. faza’ koju danas predstavljamo još više olakšati putovanja”, kazao je Pablo Martinez Masip, zadužen za razvoj Kia UVO Connecta u Kia Motors Europe.

U Europi će prvi modeli s uslugama UVO druge faze biti predstavljeni tijekom ove godine – u skladu s lansiranjem unaprijeđenih izvedbi modela, uz 4. generaciju potpuno novog Sorenta.

Jedna od najupotrebljivijih funkcija 2. faze UVO Connecta je online navigacija. Ova usluga u oblaku u realnom vremenu pomoću povijesnih podataka o prometu točnije predviđa stanje u prometu, što korisnicima nudi točniju predodžbu o vremenu putovanja i predviđenog dolaska.

Tako se ova novost kod procjene vremena putovanja razlikuje od uobičajenih sustava navigacije, čije planiranje se temelji isključivo na podacima uređaja u vozilu i prometnih informacija u realnom vremenu.

Kijina nova navigacija “zadnjeg kilometra” pomagat će korisnicima kako bi nastavili do krajnje destinacije, nakon što parkiraju vozilo i nastave pješice. To Kijinim strankama nudi idealno navigacijsko rješenje u gradovima, gdje su parkirališta često udaljena od trgovina, kafića i restorana.

Kada vozač ugasi motor nova funkcija ga pomoću push-up obavijesti u njegovoj aplikaciji UVO obavještava ako je njegova destinacija udaljena od 200 metara do 2 kilometra. Aplikacija korisnicima omogućava neprekidan pristup navigaciji Google Maps kako bi pješice dovršili putovanje. Moguće je i da korisnici upotrebljavaju navigacijsku funkciju obogaćene stvarnosti, ‘AR Guidance’, koja otvara kameru pametnog telefona i treperi sa AR turn-by-turn strelicama za usmjeravanje.

Prijenos korisničkih profila među autima

Stranke u aplikaciji UVO mogu upotrebljavati novu funkciju ‘prijenos korisničkog profila’, što im omogućava provjere i promjene postavki vozila direktno na pametnom telefonu. Prilikom paljenja motora stranke automatski dočekaju njihove postavke čime štede svoje vrijeme kako bi više uživali na svakom putovanju.

Novost vlasnicima vozila Kia omogućava i “back-up” UVO postavki u vozilu pomoću usluge u oblaku i prijenos postavki s jednog vozila na drugo. Ovaj sustav pomaže onim vozačima koji redovito mijenjanju različita Kia vozila, opremljena uslugama UVO Connect.

Nova funkcija 2. faze Kijinog sustava UVO Connect je i “Valet Parking Mode”, koji korisnicima omogućava praćenje vozila na daljinu kada vozilo koristi netko drugi, kao i zaključavanje sustava zbog zaštite osobnih podataka, kao što su npr. navigacijske lokacije. Aplikacija UVO nudi pregled lokacije vozila, trajanje vožnje, prijeđene udaljenosti i najveće brzine tijekom vožnje, što pruža bezbrižnost kada je vozilo u tuđim rukama.

Druga faza sustava UVO Connect nudit će i širok izbor usluga Kia Live Services, čije će podatke pružat najbolji pružatelji tih usluga koji će strankama pružati preciznije podatke. Umjesto ograničavanja na jednog pružatelja podataka, Kia Live Services će prikupljat podatke različitih specijalista s različitih područja, kao što su prometne informacije, raspoloživa parking mjesta i cijene istih, lokacije benzinskih crpki i cijene goriva te mjesta za punjenje za električna vozila, vremenske prognoze te online zanimljiva mjesta i informacije o radarima, najavili su iz Kia Motors.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI