Koji je to automobil godine u BiH za prošlu godinu?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Svečanom ceremonijom održanom 27.2.2020. u Domu mladih Skenderija okončan je 21. po redu izbor BH automobila godine u organizaciji Auto Media Group. Kao i svaki put do sada na ceremoniji su se okupili predstavnici najznačajnijih kompanija iz oblasti automobilske industrije u Bosni i Hercegovini, ali i predstavnici vlasti, akademske zajednice i nevladinih organizacija. Za titulu BH automobila godine se nadmetalo ukupno 7 vozila: Mazda 3, Mercedes-Benz CLA, Opel Corsa, Peugeot 208, Renaul Clio, Škoda Scala i Toyota Corolla. U ovoj zaista jakoj konkurenciji titula ovogodišnjeg pobjednika i nagrada BH automobil godine pripala je kompaniji Mazda i njihovom modelu 3. Izuzev ove nagrade, dodijeljene su i nagrade u još 19 kategorija.

Ovogodišnja specijalna nagrada za doprinos autobranši pripala je kompaniji Tim System iz Sarajeva za najnoviji softver za evidenciju, upravljanje i kontrolu troškova voznog parka – Fleet Management Experience (FME). Kompanija Tim System u proteklih 16 godina koliko se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za upravljanje i nadzor voznih parkova, postala prepoznatljivo ime ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i mnogo šire. Kvalitet rješenja i usluga TIM Systema prepoznale su brojne kompanije iz Bosne i Hecregovine i inozemstva, tako da portfolio ove kompanije sadrži preko 200 klijenata-kompanija iz različitih branši u Bosni i Hercegovini, Luksemburgu, Njemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i ostalim europskim zemljama.

Izbor za BH automobil godine se održava od 2000. godine, a kompanija TIM System je dva puta nagradjena, prvi put 2008.godine i drugi put ove 2020.godine.

Direktor TIM Systema Nehrudin Gadžo ističe kako razvoj softvera i usluga koje pruža TIM System je prioritet u radu ove kompanije.

“Naš softver FME Fleet Management Expirience je zapravo skup naših iskustava u radu sa preko 200 kompanija u zemlji i inozemstvu i on sadrži sve što jednoj kompaniji koja želi ovladati svojim troškovima treba. S ovim softverom, koji je jedinstven, svi troškovi za vozni park se stavljaju pod kontrolu a uštede su iznimno velike i mi smo ponosni što su to prepoznale kolege iz ove branše i nagradili nas ali i stotine klijenata koji nam daju povjerenje. Ja sam osobno sretan što smo našu bosanskohercegovačku pamet znanje i iskustvo izvezli i izvan granica BiH jer su korisnici naših usluga i u regionu, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori ali i u Luxemburgu, Austriji, Njemačkoj… Također i mnogobrojne državne, entitetske i kantonalne institucije i ustanove koriste naša softverska rješenja i usluge jer je danas prioritet u radu ovladati troškovima a TIM System upravo to nudi.Nagrada za rad je dodani poticaj da idemo dalje.”

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI