fbpx
Ilustracija

Lamborghini prodao sve automobile do 2024.

Autor: Hina

Talijanski proizvođač sportskih automobila Lamborghini već je prodao cjelokupnu proizvodnju do početka 2024., rekao je direktor tvrtke za AFP.

Podružnica Volkswagena ima „veliku potražnju” i narudžbe za idućih 18 mjeseci, rekao je Stephan Winkelmann u utorak.

Bogati kupci kupuju te luksuzne automobile unatoč globalnim financijskim posljedicama ruske invazije na Ukrajinu.

„Sve više se kupuje Lamborghini. Jer vjeruju brendu, vide kako su automobili lijepi, kako imaju visoke performanse”, rekao je.

Globalno gospodarstvo mora samo „ostati malo stabilno” da tako bude i dalje, dodao je.

Dugo čekanje na automobile posljedica je nestašice dijelova, osobito čipova koji su potrebni za nove električne modele.

Lamborghini planira hibridnu verziju svakog od svojih modela do 2024., a prvi potpuno električni Lamborghini u drugoj polovici desetljeća.

To je „puno za samo dvije godine” i „radimo koliko god možemo, koliko god brzo možemo kako bismo pratili novosti i kako bi se sve odvijalo na pozitivan način”, rekao je Winkelmann.

Lamborghini je početkom kolovoza objavio da je imao najbolje polugodište u povijesti ostvarivši rekordnu prodaju i profit.

Operativna marža dostigla je 32 posto, a operativni profit 425 milijuna eura od prodanih 5090 automobila.

Ferrari je također ostvario rekordne rezultate u drugom kvartalu i povisio godišnju prognozu, a narudžbe su mu rekordne.

Potkraj srpnja, najveći svjetski proizvođač luksuzne robe LVMH isto tako je objavio da je ostvario skok prodaje i profita u prvoj polovici godine unatoč neizvjesnom gospodarskom okruženju.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI