fbpx

Legendarni vozač ponovo u Formuli 1!

Autor: f1-bih.com

ABU DHABI - Momčad Williamsa je i službeno potvrdila da će Robert Kubica biti njihov vozač u 2019. godini.

Već nekoliko dana unazad se piše o tome kako bi Kubica trebao dobiti mjesto u Williamsu za 2019., a britanska momčad je jutros to potvrdila u Abu Dhabiju. Kubica se u F1 nije utrkivao od 2010. godine, jer je 2011. zaradio teške ozljede ruke u nesreći u rallyu.

Osiguravanjem mjesta za 2019. Kubica je ostvario nevjerojatan povratak Formulu 1, jer se prije nekoliko godina smatralo da zbog svojih ograničenja ruke nikada neće moći voziti F1 bolid.

Prošle godine je Kubica testirao Renaultov bolid iz 2012. godine, a na testiranjima u Mađarskoj, te kasnije u Abu Dhabiju je vozio aktualne Williamsove i Renaultove bolide.

33-godišnjak će naredne godine za timskog kolegu imati Georgea Russela, a na ‘stolu’ je imao ponudu Ferrarija, gdje je trebao imati ulogu razvojnog vozača. On i Russel će zamijeniti Strolla i Sirotkina, čime će Williams imati novu vozačku postavu.

Kubica je svoj debi u Formuli 1 ostvario 2006. godine sa BMW Sauberom, u kojem se stavio na mapu Formule 1. Njegov najveći uspjeh je pobjeda na VN Kanadi 2008. godine, a krajem 2009., kada se BMW povukao iz F1, Kubica je otišao u Renault. S francuskom ekipom je osvojio nekoliko postolja, a svojim vožnjama je zaradio reputaciju jednog od najboljih vozača na gridu. Imao je potpisan predugovor sa Ferrarijem za 2012., ali je onda stigla teška ozljeda u Rallyu 2011. godine tijekom predsezonskih testiranja, te je Kubica morao prekinuti svoju karijeru. Zbog stupnja ozljeda, svi su mislili da on više nikad neće sjesti u F1 bolid, ali se svojim trudom i upornošću izborio za jedan od najsenzacionalnijih povrataka koji je ovaj sport vidio.

Autor: f1-bih.com

ZADNJE VIJESTI