fbpx

MALI AUTO NA STRUJU Škoda priprema jedan od najjeftinijih električnih modela

Autor: Dnevno.ba

Škoda je ovih dana predstavila coupe verziju električnog SUV-a Enyaq iV, a tijekom sljedećih osam godina u planu su još najmanje tri električna modela. Prvi će biti gradski automobil, a kao godina njegovog izlaska spominje se 2024.

Riječ je o automobilu dužine oko 410 cm, širine ispod 185 cm i visine najmanje 155 cm, dok je međuosovinsko rastojanje 265 cm.

Automobil će imati dva prtljažnika. Prednji će moći imati oko 70 litara, a zadnji više od 300 litara, a moći će se povećati na oko 1.300 litara spuštanjem sjedišta.

Buduća Škoda bit će bazirana na novoj verziji MEB mehaničke platforme koju je Volkswagen razvio za električne modele svoje grupacije. Ova varijanta je predviđena za ugradnju samo jednog motora, i to naprijed, tako da varijante s pogonom na sve točkove nisu opcija.

Mala električna Škoda će debitirati 2024. i vrlo vjerojatno će se pojaviti kao prvi od pet srodnih električnih modela brendova (Cupra, Seat, Volkswagen…) iz VW grupacije.

Spekulira se da će cijena automobila biti oko 17.000 eura, što će ga svrstati među najjeftinije električne modele u Europi, donosi Dnevno.hr.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI