fbpx
facebook

Mercedes-Benz daje novac vlasnicima električnih automobila kako bi se prebacili na jedan od njihovih EQ modela

Autor: Dnevno.ba

Mercedes-Benz daje vlasnicima električnih automobila u Americi dobar razlog za promjenu svojih vozila za jedan od njihovih EQ modela.

Drugim riječima, Mercedes daje vlasnicima drugih električnih automobila čak 4.000 dolara poticaja za kupnju nekih od Mercedesovih najnovijih električnih modela, piše Cars Direct.

Najveći popusti su na EQS limuzinu i SUV s popustom od 2.500 dolara. Nova EQE limuzina ima popust od 1.000 dolara, dok EQB SUV ima 500 dolara “poticaja”.

Ali to nije sve. Do 1. svibnja Mercedes ima “EQ Conquest Program” vrijedan 1.500 dolara za ta ista vozila. Da biste se kvalificirali za ovaj popust, morat ćete dati dokaz da posjedujete električno ili plug-in hibridno električno vozilo. U pravim okolnostima tako možete dobiti čak 4.000 dolara potencijalne uštede ako kupujete Mercedes u SAD-u.

Proteklih tjedana su u Americi zabilježeni neki od velikih pomaka u cijenama električnih vozila u kratkom razdoblju. Prošli mjesec Tesla je snizila cijene za 20 posto na većini modela. Razlog leži u novom Zakonu o smanjenju inflacije prema kojem automobilske tvrtke mogu zaobići stroge sjevernoameričke propise za električna vozila kako bi zatražile porezni kredit od 7.500 USD na automobile.

Iako su neke marke poput Forda odlučile ne prenijeti ovaj vladin poticaj na kupce, drugi su uvelike smanjili cijene. Prvo su to učinili VW i Audi, a zatim je Volvo snizio cijene mjesečnog leasinga za više od 100 dolara mjesečno. Čak je i njihov potpuno električni brend Polestar upravo srezao cijene leasinga za više od 150 dolara mjesečno na potpuno isti način.

Ovaj splet događaja mogao bi sada učiniti neuobičajeno dobrim trenutkom za kupnju novog električnog automobila u SAD-u.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI