fbpx

Mercedes Benz upozorio vlasnike na problem u automobilima

Autor: dnevno.ba

Mercedes-Benz obavijestio je vlasnike svojih luksuznih automobila o problemu u sustavu hlađenja koji bi mogao dovesti do požara, dodavši da trenutno ne može opozvati vozila jer ne može nabaviti potrebne dijelove.
Problem je moguće curenje rashladne tekućine iz pumpe, što bi moglo dovesti do zagrijavanja dijelova, objasnila je krovna tvrtka Mercedes-Benza Daimler.

Neispravna pumpa ugrađena je modele GLE/GLS (platforma 167), C-klasu (platforma 205), E-klasu (platforma 213), S-klasu (platforma 222), S-klasu (platforma 223), E-klasu Coupe/ Kabriolet (platforma 238), GLC (platforma 253), CLS (platforma 257) i G-Klasa (platforma 463), navode.

Njemački dnevni list Bild prvi je izvijestio o problemima s pumpom Mercedes-Benzovih automobila, objavivši kopiju pisma koje je Daimler poslao na adresu oko 800 tisuća vlasnika vozila, upozorivši ih da “nije moguće isključiti rizik od požara”.

Daimler je potvrdio da je pismo autentično.

U pismu se dodaje da dijelovi potrebni za rješavanje problema trenutno nisu dostupni pa vozila u ovom trenu nije moguće opozvati. Postupak opoziva bit će pokrenut čim kompanija dođe do dijelova, dodali su.

U međuvremenu bi vozilima trebalo upravljati iznimno oprezno i svesti njihovu upotrebu na minimum, stoji u pismu.

Daimler nije potvrdio Bildovu informaciju da neispravni sustav hlađenja možda ima 800 tisuća automobila, prenosi Hina.

Vlasnik vozila koje bi trebalo biti opozvano uvijek mora odmah kontaktirati najbližeg servisnog partnera Mercedes-Benza, stoji u priopćenju tvrtke.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI